GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χιλιάδες παραβιάσεις από Τουρκικά αλιευτικά

Για πρώτη φορά τέθηκε στην επίσημη ατζέντα των Ευρωπαίων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης ο λεγόμενος πόλεμος της τσιπούρας, όπως τόνισε στο ΣΚΑ...

Για πρώτη φορά τέθηκε στην επίσημη ατζέντα των Ευρωπαίων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης ο λεγόμενος πόλεμος της τσιπούρας, όπως τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Έλληνας Υπουργός Σπήλιος Λιβανός.

Όπως δήλωσε ο υπουργός από το 2017 τουρκικά αλιευτικά έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 3.000 παραβάσεις των χωρικών μας υδάτων. Σημείωσε ότι στην πρόσφατη σύνοδο που είχε με τους ευρωπαίους ομολόγους του, έθεσε το ζήτημα επίσημα, μπήκε στην ατζέντα της συζήτησης κι έγιναν και οι σχετικές επαφές με τους εταίρους μας.

Δήλωσε ότι θέλαμε να καταγραφεί επίσημα το πρόβλημα και να αρχίσουν να κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σύμφωνα με τον υπουργό όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι τα σύνορα και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά και αυτό αποτυπώθηκε από τους ευρωπαίους ομολόγους του.

Σχετικά με τις επερχόμενες ανατιμήσεις, τόνισε ότι οι αγρότες δέχονται μεγάλη πίεση όχι μόνο λόγω των ανατιμήσεων στα καύσιμα αλλά και στις πρώτες ύλες όπως τις ζωοτροφές, για αυτό η κυβέρνηση μείωσε το ΦΠΑ στις ζωοτροφές στο 6%.



Δεν υπάρχουν σχόλια