GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σταϊκούρας: Οι έξι στόχοι της επόμενης διετίας

Έξι» είναι οι μεγάλοι στόχοι της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη διετία, όπως τους ανέλυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικ...


Έξι» είναι οι μεγάλοι στόχοι της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη διετία, όπως τους ανέλυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, μιλώντας σε δύο συνέδρια: την 1η Διάσκεψη «The Greeks are Back» και το 4th Athens Investment Forum.

Οι στόχοι αυτοί είναι:

-Η επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, από το τρέχον έτος.

-Η βελτίωση της σύνθεσης του ΑΕΠ, με σημαντική αύξηση επενδύσεων και εξαγωγών, από φέτος.

-Η έξοδος της χώρας από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας, εντός του 2022.

-Η επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού μη εξυπηρετούμενων δανείων, εντός του 2022.

-Η επίτευξη ρεαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων, από το 2023, και:

-Η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, μέσα στο 2023.

Όπως είπε ο υπουργός «η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης και αντιμετωπίζει με σχέδιο, μεθοδικότητα, διορατικότητα και αποφασιστικότητα τις πολλαπλές προκλήσεις – υγειονομικές, κλιματικές, οικονομικές, ενεργειακές, γεωπολιτικές».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι:

«Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών, υποχρεωθήκαμε να επανακαθορίσουμε τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής μας.

Πρώτα απ’ όλα, στηρίξαμε γενναία και αποτελεσματικά – όπως έχει αναγνωριστεί εντός και εκτός συνόρων – την κοινωνία και την πραγματική οικονομία, με μέτρα συνολικού ύψους 42,7 δισ. ευρώ την περίοδο 2020-2022, ώστε να απορροφηθούν – στον μέγιστο δυνατό βαθμό – οι κραδασμοί που προκάλεσε η πανδημία και να υλοποιηθούν αναπτυξιακές παρεμβάσεις.

Παράλληλα όμως, δεν απωλέσαμε την προσήλωσή μας στην εφαρμογή μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς και στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αποκρατικοποιήσεων και επενδύσεων».

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αναφορά σε μεταρρυθμίσεις, όπως «τα φορολογικά κίνητρα που θεσπίστηκαν για φυσικά και νομικά πρόσωπα, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις και ανθρώπινο κεφάλαιο – κίνητρα τα οποία επιτυγχάνουν, ήδη, σημαντικά αποτελέσματα –, καθώς και η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου της εταιρικής διακυβέρνησης και της Κεφαλαιαγοράς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην 1η Διάσκεψη «The Greeks are Back», ο υπουργός, συνεχάρη την Public Affairs and Networks για την πρωτοβουλία να φέρει κοντά δεκάδες Έλληνες που διαπρέπουν σε κορυφαίες θέσεις πολυεθνικών εταιρειών και επιθυμούν να συνεισφέρουν στη μεγάλη κοινή προσπάθεια, ώστε η χώρα μας να εξελιχθεί, να προοδεύσει και να ισχυροποιηθεί.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια