GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στην τελική ευθεία η προκήρυξη για το πρόγραμμα Νέων Γεωργών

  Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη του καινούργιου προγράμματος Νέων Γεωργών μπαίνει, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, το υπουργείο Αγρο...

 Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη του καινούργιου προγράμματος Νέων Γεωργών μπαίνει, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, η προκήρυξη του προγράμματος πρέπει να αναμένεται εντός 20ημέρου κι ενώ έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η απόφαση με τις προϋποθέσεις ένταξης στην πρόσκληση του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Ως ποσό στήριξης ορίζονται τα 35.000 ευρώ. Το ποσό αυτό μπορεί να προσαυξάνεται μέχρι και 5.000 ευρώ ως εξής:

Σε περίπτωση επιβολής μειώσεων ή λοιπών κυρώσεων ενημερώνονται οι δικαιούχοι από τον επιβάλλοντα την ποινή (ΟΠΕΚΕΠΕ), όπως και για τη δυνατότητα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής.

Επιλέξιμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι φυσικά πρόσωπα έως 41 ετών (αλλά και νομικά πρόσωπα) που:

(α) έχουν εγκατασταθεί για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης κατά το δεκαοκτάμηνο που προηγείται της υποβολής της αίτησης ενίσχυσης

(β) έχουν υποβάλλει δήλωση στο ΟΣΔΕ για το έτος 2021

(γ) εγγράφονται στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων με την ιδιότητα του νεοεισερχόμενου επαγγελματία αγρότη

(δ) Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή την αποκτούν εντός 36 μηνών από την ένταξή τους

(ε) Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, διάρκειας τριών έως τεσσάρων ετών με δεσμευτικούς στόχους και μακροχρόνιες υποχρεώσεις.

Όπως έχει δεσμευθεί το ΥπΑΑΤ, θα τρέξουν με γρήγορους ρυθμούς η αξιολόγηση των αιτήσεων, που αναμένεται να κυμανθούν πέριξ των 30.000, όπως έχει γράψει πρώτος εδώ και πολλούς μήνες ο ΑγροΤύπος. Οι δε ενταχθέντες εν τέλει θα είναι γύρω στους 10.000, δηλαδή περίπου 2 στους 3 θα μείνουν εκτός, με τα δεδομένα αυτά και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Μπίκας Αλέξανδρος


Δεν υπάρχουν σχόλια