GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κορωνοϊός: Μεγαλύτερη ελευθερία για τους πλήρως εμβολιασμένους

  Νέα κίνητρα στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού δρομολογεί η κυβέρνηση, η οποία αποκλείει σε κάθε τόνο την εφαρμο...

 


Τα νέα μέτρα θα κινούνται στη φιλοσοφία μεγαλύτερης ελευθερίας για τους πλήρως εμβολιασμένους, ενώ η δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους κλειστούς χώρους εστίασης είναι ένας γρίφος που καλείται να λύσει η κυβέρνηση, καθώς ήδη διατυπώνονται ανησυχίες για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι «ο Οκτώβριος του 2021 θα είναι διαφορετικός από τον περυσινό».

«Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί όπου υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ -κυρίως σε ό,τι αφορά στην πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα. Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός είπε ότι την Τετάρτη «θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας για το πλαίσιο λειτουργίας, με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά την εστίαση σε κλειστούς χώρους την Τετάρτη. Για την ώρα, οι κλειστοί χώροι διασκέδασης είναι προσβάσιμοι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες μέχρι έξι μήνες πριν. Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για ένα σχέδιο επιστροφής των εμβολιασμένων «σε σημείο κανονικότητας».

«Εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, «να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας».

Σε χώρους μικτούς, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία και όχι τιμωρητικά, όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. Ταυτόχρονα, σημείωσε ο κ. Πλεύρης, ενισχύεται το σύστημα υγείας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης σε όποιον τη χρειαστεί.

«Αυτή τη στιγμή, άπαξ η πολιτεία και έχει εμβόλιο δεν κλείνει η οικονομία και δεν θα τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι έναντι των ανεμβολίαστων», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Για το πού κινούνται κυβερνητικό επιτελείο και ειδικοί στο ζήτημα, μίλησε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει ζήτημα αναθεώρησης της εμβολιαστικής πολιτικής και για το εάν οι νέες διευκολύνσεις θα δημιουργήσουν μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε:

«Είναι θέμα επιστημονικών δεδομένων. Βλέπουμε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να κινούνται και να αποκτούν δικαιώματα μιας φυσιολογικής, κανονικής κοινωνικής και οικονομικής ζωής».

«​Και εδώ, συνεπώς, θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Με ρωτάτε για την γενικότερη κατεύθυνση. Είναι η κατεύθυνση που υπάρχει, ότι όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν. Γιατί στο διάστημα της πανδημίας, έχουμε στέρηση διαφόρων πραγμάτων λόγω της πανδημίας. Κάποιος ο οποίος εμβολιάζεται φτάνει πιο κοντά σε μια φυσιολογική ζωή» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια