GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Από τα μεγαλύτερα «black out» στην ιστορία για facebook, Instagram και το Whatsapp – Επανήλθαν σήμερα τα ξημερώματα

Μία από τις μεγαλύτερες «βλάβες» στην πρόσφατη ιστορία αντιμετώπισε το Facebook και οι υπόλοιπες εφαρμογές που ανήκουν στον διαδικτυακό κολο...

Μία από τις μεγαλύτερες «βλάβες» στην πρόσφατη ιστορία αντιμετώπισε το Facebook και οι υπόλοιπες εφαρμογές που ανήκουν στον διαδικτυακό κολοσσό όπως είναι το Instagram αλλά και το Whatsapp.

Από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, ξεκίνησε η σταδιακή επαναφορά του Facebook στις οθόνες κινητών και υπολογιστών στους χρήστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το πρόβλημα αφορούσε εκαντοντάδες εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών του Facebook παγκοσμίως με την Ελλάδα να δείχνει να είναι από τις χώρες όπου δεν υπήρχε πρόσβαση από κανέναν χρήστη.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόβλημα εντοπίζεται στους DNS servers, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι όταν ένας χρήστης ζητά να αποκτήσει πρόσβαση στο Facebook, στο Instagram ή στο WhatsApp η σχετική διεύθυνση δεν εντοπίζεται. Σημειωτέον πως το Facebook είναι τόσο μεγάλο που διαθέτει τους δικούς του DNS servers, οπότε το πρόβλημα είναι εσωτερικό.

Παρόμοια προβλήματα έχουν υπάρξει και στο παρελθόν τόσο στο Facebook αλλά και άλλες εφαρμογές όπως το Slack, αλλά είναι από τις ελάχιστες φορές που η πρόσβαση δεν είναι εφικτή για τόσες πολλές ώρες.

Το Facebook -μέσω Twitter- ζητούσε υπομονή και ανέφερε ότι εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος, χωρίς, όμως, να έχει υπάρξει κάποια άλλη αντίδραση.

Σε επικοινωνία που είχε με το CNN Greece με το Facebook δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τις αιτίες του προβλήματος και πότε θα επιδιορθωθεί.

Σημειωτέον πως η μετοχή του Facebook κινείται πτωτικά σήμερα με την πτώση να διαμορφώνεται σε επίπεδα της τάξεως του -5,44%.



Δεν υπάρχουν σχόλια