GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εισήγηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test οι επισκέψεις στις δημόσιες υπηρεσίες

  Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία αναμένεται να εισηγηθεί και επίσημα την ένταξη στο επίπεδ...

 Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία αναμένεται να εισηγηθεί και επίσημα την ένταξη στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου – κόκκινο) τις περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Χαλκιδικής και της Λάρισας. Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε η εισήγηση για προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρούν οι πολίτες για την επίσκεψη στις δημόσιες υπηρεσίες.

  Ειδικότερα όσοι θα επισκεπτόμαστε δομές του Δημόσιου τομέα θα πρέπει να επιδεικνύουμε είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης είτε rapid test 24 ή 48 ωρών.

  Σχετικά με το “κόκκινο” στη Β. Ελλάδα να επαναλάβουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από χθες η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων εισηγήθηκε την ένταξη των περιοχών μεταξύ εκείνων που χαρακτηρίζονται ως αυξημένου κινδύνου. Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας, η αύξηση των κρουσμάτων και η κάλυψη των κλινών σε ΜΕΘ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην Κυβέρνηση από το να λάβει τη σκληρή απόφαση για την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων.

  Ήδη από χθες κυκλοφορούσαν σενάρια σχετικά με την “αναβάθμιση” των περιφερειών, όμως υπήρξε έντονη επιφυλακτικότητα για μια τέτοια ανακοίνωση. Οι ειδικοί ανέμεναν και περαιτέρω επιδημιολογικά δεδομένα προκειμένου να πείσουν την Κυβέρνηση και δη τον Πρωθυπουργό για μια τέτοια κίνηση.

  Αυτό που επιδιώκεται είναι να μην επαναληφθεί η περσινή κατάσταση, όταν ξέσπασε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και το ΕΣΥ έφτασε σε δραματικά επίπεδα. Φέτος η κατάσταση δείχνει ελεγχόμενη αλλά μπορεί εύκολα να ξεφύγει. Αφενός η εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών είναι χαμηλή, αφετέρου το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες νόσησαν πέρυσι δεν προσφέρει καμία κάλυψη έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.

  Εισερχόμενοι σε μια πιο ψυχρή περίοδο και με την επιδημία της γρίπης να καιροφυλαχτεί, η λήψη μέτρων από νωρίς, θεωρείται αναγκαία.

  Να σημειώσουμε ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι τόσο αυστηρά όσο πέρυσι. Στο επίπεδο ετοιμότητας 4 τα βασικά μέτρα είναι:

  Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

  Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

  Να αναφέρουμε ακόμη ότι η επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί τη σύσταση στους γονείς να εφαρμόζουν τα μέτρα που ισχύουν για τα σχολεία και σε εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως πχ τα self test και στα παιδικά πάρτι στα σπίτια!



Δεν υπάρχουν σχόλια