GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τουρκία: Η Αθήνα μιλά για ειρήνη, αλλά αγοράζει φρεγάτες από τη Γαλλία

  Με νέα δημοσιεύματα στον Τύπο, η Τουρκία σχολιάζει με προβληματισμό τη συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας.

 


Με νέα δημοσιεύματα στον Τύπο, η Τουρκία σχολιάζει με προβληματισμό τη συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας.

Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται αναλυτικά στις υψηλές δυνατότητες των φρεγατών Belharra, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά τους, και χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντική την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.  «Η Ελλάδα και η Γαλλία κάνουν υπολογισμούς για την Ανατολική Μεσόγειο» γράφει η εφημερίδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θέλουν να κυριαρχήσουν.

Από πλευράς της, η εφημερίδα Cumhurriyet αναφέρει για το αμυντικό σύμφωνο ότι η «Ελλάδα και Γαλλία επιχειρούν ένωση δυνάμεων» σχολιάζοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έκανε λόγο για «κοινά συμφέροντα Γαλλίας και Ελλάδας».

Η Yeni Safak κάνει λόγο για «γκάζια στον ‘Μήτσο’ απ’ τον Μακρόν» σχολιάζοντας την ώθηση των Γάλλων στην Ελλάδα. «Υποτίθεται ότι η Ελλάδα δεν κάνει κούρσα εξοπλισμών αλλά αγοράζει φρεγάτες από τη Γαλλία» σημειώνει, κάνοντας αναφορά στη δήλωση του πρωθυπουργού.

Όπως επισήμανε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και ανταποκριτής του στη γειτονική χώρα, Μανώλης Κωστίδης, η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας είχε εκτενές ρεπορτάζ για την αγορά των υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών, αλλά και για το αμυντικό σύμφωνο Παρισιού – Αθήνας. Ρεπορτάζ για τη συμφωνία είχαν και τα ιδιωτικά τουρκικά κανάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια