GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στην Ξάνθη ο Σταϊκούρας και μια...τρύπα στο νερό! Συναντήσεις με Φορείς, εγκώμια για ...Τσέπελη και το απόλυτο τίποτα!

    *Ο Υπουργός Οικονομικών ήρθε στη Ξάνθη να ενισχύσει την Νέα Δημοκρατία; Να  κάνει...τουρισμό, ή να ανταλλάξει φιλοφρονήσεις με έναν Δήμα...

 


Τη συνεχή προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, τόνισε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από την Ξάνθη, δεύτερο σταθμό της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην προσπάθειά του να "ενισχύσει" το προφίλ της Κυβέρνησης, το μόνο που κατάφερε ωστόσο ήταν μια...τρύπα στο νερό, αφού απογοήτευσε τους Φορείς του Νομού για το ειρωνικό ύφος και την αλαζονεία του και παράλληλα τους "έστησε" πάνω απο μια ώρα στο Επιμελητήριο Ξάνθης, προκειμένου να επισκεφθεί το γήπεδο...Τένις και να κάνει ..."ρεκλάμα" τον Δήμαρχο Τσέπελη και την "παρέα" του!

Ο κ. Σταϊκούρας αρχικά επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου είχε συνάντηση και συνεργασία με το δήμαρχο Τσέπελη και την γνωστή "παρέα" του Δήμου, ενώ στη συνέχεια του έκανε το χατήρι να επισκεφθεί μαζί του το γήπεδο Τένις και την περιοχή που ο Δήμος θέλει να περιέλθει στην κατοχή του...

Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε το δήμαρχο Τσέπελη για τη θετική εξέλιξη σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά σε μια αποστροφή του λόγου του: «Τα πιεστικά σας αιτήματα κατά τις επανειλημμένες επισκέψεις σας στην Αθήνα και στο γραφείο, με έφεραν σήμερα εδώ, ώστε να εξετάσουμε από κοντά όλα τα θέματα και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να δώσουμε λύση».

 (σ.σ. Αλήθεια ο Σταϊκούρας γνωρίζει τι εστί Δήμαρχο Τσέπελης; Κι ότι ήδη οι Εισαγγελείς ασχολούνται μαζί του; Κι ότι είναι η μία παρανομία του, διαδέχεται την άλλη; )

Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε το επιμελητήριο Ξάνθης όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό του, Στέλιο Μωραΐτη, και αμέσως μετά συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Μια σύσκεψη που λίαν επιεικώς, αποτέλεσε μια απογοήτευση για το ειρωνικό και αλαζονικό ύφος του Υπουργού....που σε κάποια φάση όταν αντιλήφθηκε οτι απογοητεύει το ακροατήριό του, "έδιωξε"  τις κάμερες και τους δημοσιογράφους, προσπαθώντας στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τους Φορείς να εμφανιστεί πιο... προσιτός και ανοιχτός! 

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση της ΝΔ όσο βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας, με πλέον σοβαρή αυτή της πανδημίας ενώ τόνισε πως “στην Π.Ε. Ξάνθης η Κυβέρνηση έχει διαθέσει 100 εκατ. ευρώ μόνο για την επιστρεπτέα προκαταβολή και για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού. Δεν υπολογίζω και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα Γέφυρα και τη μείωση των ενοικίων. Μέσα στην πανδημία του κορονοϊού η περιοχή πήρε 100 εκατ. ευρώ. Εκτιμώ συνεπώς – και από αυτά που άκουσα σήμερα στην Παλιά Πόλη – ότι η κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται”.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο 12% των επιχειρήσεων της Θράκης, λέγοντας πως “για παράδειγμα το πρόβλημα του 12% που αφορά συγκεκριμένες περιοχές της Θράκης δεν το κρύψαμε κάτω από το χαλί όπως έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά νομοθετήσαμε και είχαμε τέτοια βούληση για να λύσουμε το θέμα που νομοθετήσαμε ξανά”. 

Το μόνο καλό νέο; Ο Υπουργός τόνισε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ο περιβόητος συμψηφισμός οφειλών που αναμένουν οι επιχειρήσεις που είναι δικαιούχες του 12% ενώ για τη λειτουργία της διακομματικής επιτροπής της Θράκης, τόνισε πως αναμένει το σχετικό πόρισμα της και πως βούληση της Κυβέρνησης είναι να βοηθήσει περαιτέρω την περιοχή της ΑΜΘ.

Αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε την Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπέγραψαν στο υπουργείο Οικονομικών μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΑΒ για την έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή του πρώτου ελληνικού drone.

Το έργο αφορά στο πρόγραμμα «Αρχύτας», για τη σχεδίαση και κατασκευή μη επανδρωμένου drone και με δυνατότητα κάθετης προσγείωσης/απογείωσης. Η σχεδίαση και επιχειρησιακή εκμετάλλευσή του, αφορά στην ικανοποίηση επιχειρησιακών απαιτήσεων εθνικής άμυνας και ασφάλειας, όπως επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, επιτήρηση θαλασσών, επιτήρηση εχθρικών δυνάμεων κλπ.. Το drone θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς πολιτικής προστασίας (επιτήρηση δασών-έγκαιρη προειδοποίηση πυρκαγιών, επιτήρηση και αξιολόγηση λοιπών φυσικών καταστροφών), καθώς και για πολλές εμπορικές χρήσεις.

Το μη επανδρωμένο αερόχημα θα σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί ως μια πλατφόρμα σταθερής πτέρυγας, καινοτόμας γεωμετρίας, που θα του δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου διαφορετικού τύπου, μεγάλου όγκου και βάρους.

Το πρόγραμμα πήρε την ονομασία του από τον Αρχύτα τον Ταραντίνο, Έλληνα πολιτικό, στρατηγό και μηχανικό, που έμεινε στην ιστορία ως ο εφευρέτης της πρώτης αυτόνομης πτητικής μηχανής παγκοσμίως.

Στο τέλος ο Υπουργός Οικονομικών παρακάθισε σε γεύμα που δόθηκε προς τιμή του απο τον Δήμο σε γνωστή ταβένα της πόλης. 

Και στο ρεζουμέ της χθεσινής επίσκεψης....

Ο κύριος Σταϊκούρας τελικά τι ήρθε να κάνει στη Ξάνθη; Να "ενισχύσει" το προφίλ του Πρωθυπουργού και το πρόγραμμά του για τη Θράκη ή να το αποδυναμώσει; Και να απογοητεύσει τον κόσμο; Για το τελευταίο να μην αγχώνεται καθόλου.....Τα κατάφερε...άριστα να μην καταλάβει κανείς μας, τελικά τι ήρθε να κάνει στο Νομό Ξάνθης...Ενδεχωμένος το ίδιο βέβαια να αναρωτιέται και ο ίδιος! 

Δεν υπάρχουν σχόλια