GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μεγαλύτερη η ζήτηση για σόμπες εξωτερικού χώρου από τις επιχειρήσεις εστίασης σε σχέση με τις χρονιές πριν τον κορονοϊό

  Μαρία Τσιακίρογλου:

 


Μαρία Τσιακίρογλου:

«Το πρόβλημα είναι ευρύτερο, δεν είναι μόνον οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί χώροι. Οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις, καθώς επίσης και στο ρεύμα, αποτελούν μεγάλο «αγκάθι», όσον αφορά την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων το επόμενο χρονικό διάστημα»

  Μαζικότερο σε σχέση με άλλες χρονιές είναι το φαινόμενο της προμήθειας σομπών, κοινώς γνωστών ως μανιταριών, από τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, ενόψει του Χειμώνα, κυρίως στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι καιρικές συνθήκες, ήδη, έχουν αλλάξει, στην προσπάθεια των επαγγελματιών του κλάδου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ανεμβολίαστων πελατών, αφού οι τελευταίοι αναγκαστικά θα πρέπει να απολαμβάνουν το ποτό ή το φαγητό τους στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

  Από την άλλη, η μαζικότητα στην προμήθεια σομπών θέρμανσης εξωτερικού χώρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας των επιχειρήσεων να βρουν εφικτές λύσεις, που θα τους βοηθήσουν να κρατήσουν για περισσότερους μήνες ένα μεγάλο μέρος της πελατείας τους, εγείρει σοβαρό προβληματισμό στον κλάδο, αφού τα συγκεκριμένα μηχανήματα δεν είναι απλά κοστοβόρα, αλλά υπάρχει παράλληλα κίνδυνος αισχροκέρδειας, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

  Από την άλλη, όπως επισημαίνει η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΠΕ Ξάνθης, κυρία Μαρία Τσιακίρογλου, «το πρόβλημα είναι ευρύτερο, δεν είναι μόνον οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί χώροι. Οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις, καθώς επίσης και στο ρεύμα, αποτελούν μεγάλο «αγκάθι», όσον αφορά την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων το επόμενο χρονικό διάστημα. Το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να αντιληφθεί ότι, επιτακτική είναι η ανάγκη να συγκρατηθούν οι τιμές και να μην περάσουν οι αυξήσεις στις επιχειρήσεις, καθώς δεν θα μπορέσουν να τις απορροφήσουν, με αποτέλεσμα να τις μετακυλήσουν στους καταναλωτές…».

  Και συνεχίζει, «οπωσδήποτε, λειτουργώντας μόνον τους εσωτερικούς χώρους, θα χάσουμε ένα σημαντικό μέρος της πελατείας μας. Το θέμα είναι τι θα γίνει από τον Χειμώνα και εντεύθεν. Οι σόμπες εξωτερικού χώρου είναι ακριβές, ενώ αυξάνουν σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα μιας επιχείρησης. Τη στιγμή, δε, που δεν γνωρίζουμε, κατά πόσο θα τις χρησιμοποιήσουμε φέτος το Χειμώνα, αφού σε αχαρτογράφητα νερά θα κινηθεί ο φετινός χειμώνας, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας. Θα ήταν πιο φρόνιμο, επομένως, οι συνάδελφοι να λειτουργούν πιο προσεκτικά, κάνοντας μικρά βήματα κάθε φορά…».

Δεν υπάρχουν σχόλια