GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Ξάνθης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη

Μητροπολίτης Ξάνθης:   Δυο πράγματα χρειάζονται αυτή την περίοδο, προσευχή και προσοχή!


Μητροπολίτης Ξάνθης: Δυο πράγματα χρειάζονται αυτή την περίοδο, προσευχή και προσοχή!

 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου ο Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Σχολείο της Ξάνθης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

  Όλη η εκδήλωση εξελίχθηκε στην αυλή του σχολείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπονται, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ευφραιμίδη, της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κας Στυλιανίδου, του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ιωαννίδη, του εκπροσώπου του Δ’Σ’Σ’ Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Σύρλατζη, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ξάνθης, εκπροσώπου των αστυνομικών αρχών, του Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Εστίας Ξάνθης κ. Χάρη Αντικουλάνη, των μελών της σχολικής εφορίας του Εκκλησιαστικού Σχολείου Ξάνθης και αρκετών γονέων και κηδεμόνων.

  Ο Μητροπολίτης Ξάνθης αφού χαιρέτησε τους παριστάμενους τόνισε μεταξύ άλλων: «Άρχισε άλλη μια σχολική χρονιά κι έχουμε παραλάβει από τους προγόνους μας, ό, τι σημαντικό στην ζωή μας ξεκινούμε, να επικαλούμεθα την χάρη και την ευλογία του Θεού…». Και πρόσθεσε πως μία σχολική χρονιά είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση, γιατί «…αυτά τα παιδιά που βλέπουμε εδώ, μετά από μερικά χρόνια θα πάρουν τις θέσεις που έχουμε εμείς σήμερα και στα δικά τους τα χέρια θα εμπιστευτεί η πατρίδα ένα καλύτερο μέλλον. Ζητούμε λοιπόν την ευλογία και την χάρτη του Θεού πρώτα για υγεία κι επειδή τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά σήμερα, θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να γίνουμε πιο υπεύθυνοι άνθρωποι και για τον εαυτό μας και για τον συνάνθρωπό μας..».

  Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γιατί η φυσική παρουσία των μαθητών και των διδασκάλων μέσα στην αίθουσα είναι ο ιδανικός τρόπος για την μετάδοση της γνώσης αλλά και για την καλλιέργεια της αρετής. Επίσης ενημέρωσε πως στο Εκκλησιαστικό Σχολείο της Ξάνθης φιλοξενούνται μαθητές και από γειτονικές χώρες και πιο συγκεκριμένα από την Βουλγαρία και από την Σερβία.


Ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου κ. Διονύσης Τσεντικόπουλος έλαβε στη συνέχεια τον λόγο κι ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους αλλά και για την βοήθεια και την στήριξή τους στο εκκλησιαστικό σχολείο το οποίο, όπως επεσήμανε, κατάφερε πολύ σημαντικά πράγματα κάτω από δύσκολες συνθήκες κάτι που οφείλεται αρχικά στα ίδια τα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα. 

  Ακολούθησε η επίδοση βραβείων στους πρωτεύσαντες και αριστεύσαντες μαθητές της προηγούμενης χρονιάς. 

  Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας Ξάνθης κ. Χάρης Αντικουλάνης δήλωσε πως το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης και η Εκκλησιαστική Εστία, έχουν γυρίσει σελίδα. «…Έχουμε πολύ περισσότερους μαθητές σε σχέση με πέρυσι και ο κόσμος της Ξάνθης έμαθε για το εκκλησιαστικό σχολείο και την προσφορά του…».

  Όσον αφορά την λειτουργία της εκκλησιαστικής εστίας ο κ. Αντικουλάνης ενημέρωσε πως φέτος φιλοξενεί παιδιά από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από Βουλγαρία και Σερβία, αλλά και από γειτονικές πόλεις (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα).


Σκοπός μας είναι οι μαθητές μας να γίνουν πρεσβευτές της πόλης μας αλλά και γενικότερα της ελληνικής εκπαίδευσης και φιλοξενίας.

  Επίσης ο κ. Αντικουλάνης ενημέρωσε για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των ξενώνων με πρωτοβουλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ξάνθης και πρόσθεσε: «…Τα παιδιά που φιλοξενούνται στην εκκλησιαστική εστία Ξάνθης νιώθουν σαν στο σπίτι τους και εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου το περιβάλλον να τους εμπνεύσει για να παρακολουθήσουν την ελληνική εκπαίδευση….».

  Τέλος ενημέρωσε ότι θα λειτουργήσει και μία ζώνη ενισχυτικής διδασκαλίας σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωαννίδη.



Δεν υπάρχουν σχόλια