GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δρομολογείται η κατασκευή νέου Μεθοριακού Σταθμού στους Κήπους Έβρου

  Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ 

 

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ 

Δρομολογείται η κατασκευή ενός έργου που η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διεκδικεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια από την κεντρική κυβέρνηση. Ο λόγος για το νέο Μεθοριακό Σταθμό στους Κήπους του Έβρου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας ΑΜΘ, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και της Εγνατία Οδός ΑΕ, αποφασίστηκε να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε το έργο να μπορέσει να κατασκευαστεί.

Σημαντικό ρόλο αναλαμβάνει η Περιφέρεια ΑΜΘ καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος πρότεινε η χρηματοδότηση του έργου να γίνει με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Αναλυτικές ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες.

Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιάννης Σάββας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Οδός ΑΕ κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος και υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων και της Περιφέρειας.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο κ. Μέτιος ανέφερε:

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μετά από συστηματικές προσπάθειες και συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση, η κατασκευή νέου Μεθοριακού Σταθμού στους Κήπους του Έβρου δρομολογείται χάρη και στη χρηματοδότηση της Περιφέρειάς μας με πόρους του ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό αναπτυξιακό έργο περιφερειακής και εθνικής σημασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια