GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανησυχία για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες – Έρχεται μίνι lockdown σε Έβρο και Καβάλα;

Το καλοκαίρι φεύγει με τα ημερήσια κρούσματα να κυμαίνονται μεταξύ 3.000-3.500 τις τελευταίες ημέρες και ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι...


Το καλοκαίρι φεύγει με τα ημερήσια κρούσματα να κυμαίνονται μεταξύ 3.000-3.500 τις τελευταίες ημέρες και ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι καθοριστικός για τις αποφάσεις των υγειονομικών Αρχών.

Τα προγνωστικά μοντέλα του Υπουργείου Υγείας κάνουν λόγο για αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι περιοχές που απειλούνται με μίνι lockdown

Μάλιστα, με εφαρμογή περιοριστικών μέτρων «απειλούνται» η Αχαΐα, η Ηλεία, η Εύβοια και η Κοζάνη, ο Έβρος, η Καβάλα, η Λάρισα και η Αιτωλοακαρνανία. Όσον αφορά τα νησιά, στο μικροσκόπιο βρίσκονται μεταξύ άλλων η Ρόδος, η Χίος, η Κάλυμνος, η Νάξος και η Ικαρία.

Δωρεάν self test για ανεμβολίαστους ταξιδιώτες

Προκειμένου, μάλιστα, να πείσει τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές να υποβληθούν σε έλεγχο για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού στην ηπειρωτική χώρα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα τη δωρεάν διάθεση δύο self test από τα φαρμακεία της χώρας, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ομάδες πολιτών:

  • Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού).
  • Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ.

Το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση για όποια χρήση.

Πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ Covid

Την ίδια ώρα, η πανδημία συνεχίζει να πιέζει το σύστημα Υγείας. Στο 68% ανέρχεται η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία όλης της χώρας σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κ. Παγώνη χτύπησε «καμπανάκι» ειδικά για την Κρήτη όπου το 79,2 των κλινών ΜΕΘ Covid είναι κατειλημμένες και πρέπει να ενισχυθεί γιατί δεν έχει πολλά κρεβάτια. Στην Αττική η πληρότητα φτάνει το 67% και στη Θεσσαλονίκη στο 71%.

«Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει αύξηση των παραμέτρων όλων και πρέπει να το δούμε αυτό σιγά –σιγά», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Μιλώντας ειδικά για το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Καπραβέλος εξήγησε ότι στη δική του μονάδα η εφημερία ξεκινά σήμερα με γεμάτες και τις 12 κλίνες της.

Το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 20 κλίνες Covid εκ των οποίων οι 18 είναι γεμάτες, ποσοστό δηλαδή πάνω από 90%. «Έχουμε αφήσει 10 κλίνες για τα υπόλοιπα νοσήματα, κι εκεί είναι μεγάλη η πληρότητα», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Χαρακτήρισε πρωτοφανή την πίεση που δέχεται σε περίοδο καλοκαιριού το νοσοκομείο και προειδοποίησε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Προειδοποίησε ότι έως τις 20 Σεπτεμβρίου οπότε αλλάζει ο καιρός πρέπει να σταματήσει η διάδοση του ιού.

Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού – Έρχεται και 3η δόση

Την ίδια στιγμή, επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πέραν αυτών της υγείας και πρόνοιας συζητά η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και γι αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν (να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα). Η Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται», ανέφερε ο κ. Πέτσας στο Mega.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια