GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανησυχία Συνοριοφυλάκων στον Εβρο για μετανάστες απο Αφγανιστάν

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Έβρου,  αλλά και στους κόλπους των συνοριοφυλάκων σχετικά  με ενδεχόμενο νέο κύμα μετανασ...


Έντονη ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Έβρου, αλλά και στους κόλπους των συνοριοφυλάκων σχετικά με ενδεχόμενο νέο κύμα μεταναστών από το Αφγανιστάν, μέσω της Τουρκίας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην πολύπαθη χώρα της κεντρικής Ασίας.

Εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αλλά και ένστολων, μεταφέρουν μέσω του GR TIMES την αγωνία τους σχετικά με την κατάσταση που ενδέχεται να διαμορφωθεί εξαιτίας των ροών.

Υπογραμμίζουν ότι και τους φετινούς καλοκαιρινούς μήνες καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στις μεταναστευτικές ροές, εξαιτίας της πτώσης της στάθμης των νερών του ποταμού. “Οι ροές αυξήθηκαν πολύ το τελευταίο διάστημα και κυρίως τον τελευταίο μήνα. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μία ημέρα εντοπίζουμε μέχρι και 15 περιπτώσεις διακίνησης», λέει στο GR TIMES, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, σημειώνοντας πως «η γείτονα χώρα δεν έχει σταματήσει να εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, απλώς το κάνει σε επίπεδο ομάδων ατόμων και όχι σε μαζικό,”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις εθνικότητες των μεταναστών που εισέρχονταν και εξακολουθούν να εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται οι Αφγανοί, ωστόσο τώρα λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, αυξάνεται ο φόβος για μαζικές ροές.

Μάλιστα, οι Γερμανοί εκτιμούν πως το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται από 400.000 έως και 5 εκατομμύρια άνθρωπο να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν. Η ανησυχία έχει να κάνει και με ενδεχόμενη «εργαλειοποίηση» των μεταναστών από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει αποδείξει στο παρελθόν πως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως μοχλό πίεσης, ώστε να εκβιάζει την Ευρώπη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια