GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μετέτρεψαν σχολείο σε τζαμί και έφαγαν πρόστιμο 104.000 ευρώ (Στο Μικρό Τύμπανο Ξάνθης)

Πρόστιμο ύψους 104.000 ευρώ φέρεται πως επέβαλλε η Πολεοδομία Ξάνθης στην εφορευτική επιτροπή του Μειονοτικού Σχολείου του οικισμού Μικρού...


Πρόστιμο ύψους 104.000 ευρώ
φέρεται πως επέβαλλε η Πολεοδομία Ξάνθης στην εφορευτική επιτροπή του Μειονοτικού Σχολείου του οικισμού Μικρού Τύμπανου Ξάνθης, με την αιτιολογία ότι μετέτρεψαν το παλιό σχολικό κτίριο σε τζαμί.

Το περιστατικό «κατήγγειλε» πριν λίγο με ανάρτησή του το κόμμα των «τουρκόφρονων» ΚΙΕΦ, το οποίο στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για «πολιτικές εκφοβισμού».

Στην ανακοίνωση του DEB αναφέρει:

«Η Πολεοδομία επέβαλε 104 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στην εφορευτική επιτροπή του χωριού Μικρό Τύμπανο στο οποίο κατοικούν μόλις 10 οικογένειες, με την αιτιολογία ότι μετέτρεψαν το παλιό σχολικό κτίριο σε τζαμί.

 Παρατηρούμε πως τον τελευταίο καιρό οι πιέσεις ενάντια στην Μουσουλμανική – Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης αυξάνονται συνεχώς.

 Θέλουμε να δηλώσουμε ότι τέτοιες πολιτικές εκφοβισμού βλάπτουν σοβαρά τη δημοκρατία της χώρας μας και τέλος απαιτούμε να βρουν ένα τέλος όλες αυτές οι πιέσεις ενάντια στην Μειονότητα μας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια