GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κικίλιας: Yπoχρεωτικός εμβολιασμός όλων των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και δομές

Με άδεια άνευ αποδοχών και διοικητικά πρόστιμα όσοι αρνούνται


Με άδεια άνευ αποδοχών και διοικητικά πρόστιμα όσοι αρνούνται
Στην εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός προχώρησε την Τρίτη ο Βασίλης Κικίλιας.

  Σύμφωνα με τον υπουργό καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και όσων διαμένουν εκεί.

  Ο υπουργός είπε ότι οι εργαζόμενοι σε αυτές θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολιασμού μέχρι τις 16 Αυγούστου. Όσον αφορά τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι όλο το υγειονομικό προσωπικό θα πρέπει έως την 1η Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση.

  Με άδεια άνευ αποδοχών και διοικητικά πρόστιμα όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν ή δεν ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό, ενώ στο εξής κάθε νεοεισερχόμενος στις μονάδες αυτές θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος υποχρεωτικά.

  Όσον αφορά τα πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αυτά θα είναι 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ.

  Υποχρεωτικός επίσης είναι ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας, δημόσιες και ιδιωτικές. Έως την 1/09 όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση. Η ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κέντρου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο υπουργός Υγείας συνέστησε σε όλους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια