GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΠΡΟΣΟΧΗ. "Κίνδυνος" προβοκάτσιας! Διχαστικό κάλεσμα του Τουρκικού κόμματος DEB για τη σημερινή συγκέντρωση της ΤΕΞ στη Ξάνθη !

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στην πόλη της Ξάνθης κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου για την...


Κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στην πόλη της Ξάνθης κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», απευθύνει το Τουρκικό κόμμα DEB ή άλλως ΚΙΕΦ.
Συγκεκριμένα σε ε βιντεομήνυμα της η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου  για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, παρά το γεγονός ότι η μειονότητα δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από κανένα κράτος ως εθνική, ενώ κατηγορεί την Ελλάδα για «παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «απομάκρυνση από τις ευρωπαϊκές αξίες».

Είναι εμφανές ότι δυναμιτίζουν το κλίμα στη Θράκη οι εθνικιστικοί κύκλοι της μειονότητας στην περιοχή με εντολές φυσικά του Τουρκικού Προξενείου.

Αναλυτικά, στο μήνυμα της η Τσιγδέμ Ασάφογλου    αναφέρει τα παρακάτω:
«Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης είναι ένα σωματείο που η ίδρυση και λειτουργία του έγινε αποδεκτή από τη χώρα μας επισήμως. Μετέπειτα, για καθαρά πολιτικούς και αβάσιμους λόγους, απαγορεύτηκε η λειτουργία του. Το ΕΔΑΔ δικαίωσε την ΤΕΞ πριν 13 χρόνια. Η χώρα μας, της οποίας είμαστε νόμιμοι πολίτες, δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΕΔΑΔ αγνοώντας κάθε ανθρώπινο, δημοκρατικό και μειονοτικό δικαίωμα. Αυτή η πεισματική και ανυπόστατη άρνηση πλήττει την Δημοκρατία και δεν αρμόζει στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η συγκεκριμένη στάση της Πολιτείας απέναντι στους ίδιους της τους πολίτες αποδεικνύει τη μη ορθή λειτουργία του νομικού καθεστώτος, την απομάκρυνση από τις ευρωπαϊκές αξίες και καλλιεργεί έδαφος για περιθωριοποίηση και αποκλεισμό κατά της τουρκικής μειονότητας. Ως Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, προσηλωμένοι πιστά στις αρχές της δημοκρατίας υποστηρίζουμε εγκάρδια τον αγώνα της ΤΕΞ και απαιτούμε τη δικαίωση της, η οποία έχει αργήσει για 13 ολόκληρα χρόνια.

Θέλω να τονίσω πως η εθνική ταυτότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα, δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος ένοχος επειδή είναι Τούρκος, δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομη μία ένωση επειδή είναι τουρκική».

Δεν υπάρχουν σχόλια