GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το «μπαλάκι» στις Δικαστικές Αρχές Ξάνθης απο τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τον τζιχάντ "Ψευτομουφτή" Αμέτ Μετέ!

Το «μπαλάκι» στις δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές Ξάνθης, ρίχνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας με αφορμή την γνωστή και προκλητική...


Το «μπαλάκι» στις δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές Ξάνθης, ρίχνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας με αφορμή την γνωστή και προκλητική αφίσα τζιχάντ του άθλιου «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Αμέτ Μετέ!!!Το θέμα όπως είναι γνωστό, πρόβαλε πρωτοσέλιδα ο «Μαχητής», ζητώντας την παρέμβαση των Εισαγγελικών αρχών, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε την συνέχεια.


Αναλυτικά η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης στην ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου που όπως είναι γνωστό, είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων στις 24/5/2021.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ

& ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Τηλ. επικ.: 213 130 7633 / 7621

Email: koinovouleftikos@justice.gov.gr

Αθήνα, 07 - 07- 2021

Αρ. Πρωτ.: 154

Προς: Τη Βουλή των Ελλήνων

Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Τμήμα Ερωτήσεων


Κοιν.:

1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
2. Βουλευτή: κ. Κ. Βελόπουλο
(δια της αρμόδιας Υπηρεσίας
της Βουλής των Ελλήνων)

Ερώτηση: 6803/24-05-2021

Σε απάντηση της υπ’ αριθ. 6803/24-05-2021 Ερώτησης, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής κ. Κ. Βελόπουλος, με θέμα: «Ψευδομουφτής της Ξάνθης υποκινεί σε τζιχάντ», σας ενημερώνουμε ότι οι δικαστικές αρχές, κατόπιν σχετικής ενημέρωσής τους από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, προβαίνουν άμεσα στις επιβαλλόμενες δικονομικές ενέργειες, η δε κρίση για την παραβίαση ή μη ενός νόμου εναπόκειται στα αρμόδια δικαστικά όργανα που επιλαμβάνονται, με βάση τα πραγματικά περιστατικά της εκάστοτε υπόθεσης. Δεδομένου ότι σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, οι ποινικές διώξεις ασκούνται με βάση ποινικά αδικήματα, ορισμένα κατά τόπο, χρόνο, κλπ., οιοσδήποτε διαθέτει στοιχεία διάπραξης αδικημάτων οφείλει να τα θέτει ενώπιον των Δικαστικών Αρχών, ως μόνων αρμοδίων να τα αξιολογήσουν και να προβούν στις δέουσες ενέργειες.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ


Με εντολή Υπουργού

Ακριβές αντίγραφο

Η Προϊσταμένη του Γραφείου
Γαβριέλα Σαρρή

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 21/5/2021

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Θεσσαλονίκη, 21/05/202
1

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης
Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Ψευδομουφτής της Ξάνθης υποκινεί σε τζιχάντ»


Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,


Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» (Αρ. φύλλου 41.957), ο ψευτομουφτής της Ξάνθης υποκινεί με προκλητική ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε εκδηλώσεις βίας και μίσους εναντίον των Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ. Συγκεκριμένα, συμπλέοντας με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, εύχεται την "απελευθέρωση" της Ιερουσαλήμ από τους χριστιανικούς πληθυσμούς. Ο ψευτομουφτής, που θέλει η Άγκυρα να διορίσουμε σαν ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της τοπικής μουσουλμανικής μειονότητας, με τον πλέον επίσημο τρόπο συντάσσεται με την γραμμή Άγκυρας - Χαμάς - Παλαιστινίων. Στο μήνυμά του, δε, εκφράζει την ελπίδα του στα τουρκικά και ελληνικά, γράφοντας: «Μακάρι ο Αλλάχ να κάνει τον ισλαμικό κόσμο να ξυπνήσει και να ενωθεί» με εμπρηστική φωτογραφία ενός μουσουλμάνου ιππέα, ο οποίος εφορμά με ορμητήριο το τέμενος «Αλ - Ακτσά» προς κατάληψη της Ιερουσαλήμ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Συμφωνείτε, εκ των ανωτέρω, στο ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις υποκίνησης πολιτικής ρητορικής μίσους και βίας, και μάλιστα, από «ψευτο-δημόσιο» θρησκευτικό λειτουργό, εναντίον ατόμων ή ομάδων, δεδομένης της ύπαρξης σχετικής διάταξης στον ισχύοντα Ποινικό μας Κώδικα; Αν ναι, προτίθεσθε να προβείτε στις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία ενέργειες, προκειμένου να επιβληθούν οι αναλογούσες ποινές και κυρώσεις στον ως άνω πρωτεργάτη των σχετικών αδικημάτων;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


 


Δεν υπάρχουν σχόλια