GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Άδωνις Γεωργιάδης: «Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καθημένων»

Έτσι θα λειτουργήσουν εστίαση και κέντρα διασκέδασης


Έτσι θα λειτουργήσουν εστίαση και κέντρα διασκέδασης
Τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης και των χώρων ψυχαγωγίας ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Τρίτη στον απόηχο του χθεσινού μηνύματος του πρωθυπουργού.

  Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν τη δέουσα κατανόηση και αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης και διασκέδασης. «Η εικόνα της πανδημίας άλλαξε, τα ημερήσια κρούσματα αυξάνονται διαρκώς», τόνισε.

  Έστειλε μήνυμα σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό και τα επαγγέλματα γύρω από αυτόν: «Ζήτημα καίριο να μη δοθεί η εντύπωση ότι χάνεται η μάχη της πανδημίας στην Ελλάδα. Ως προς την οικονομία, είναι τεράστιας σημασίας να δίνει η Ελλάδα την εικόνα συγκροτημένης χώρας που ελέγχει την πανδημία», υπογράμμισε.

  Ως προς τους χώρους ψυχαγωγίας και τα κέντρα διασκέδασης ανακοίνωσε: έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες. «Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καθημένων. Ο ιός δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο».

  Από τις 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα θα είναι μόνο για εμβολιασμένους. Θα μπορούν να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους.

  Ειδικά για τους κλειστούς χώρους διασκέδασης, επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη έως 85% της επιφάνειας με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης.

  Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που αφορούν σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται είτε οικειοθελώς αμιγείς είτε μικτοί χώροι.

  «Ό,τι είναι κλειστό είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους», υπογράμμισε.


  Για τους αθλητικούς αγώνες και τα γήπεδα σημείωσε πως θα γίνονται μόνο με θεατές σε αμιγείς χώρους κλειστούς οι ανοιχτούς, χωρητικότητα στο 80% του συνόλου, 5% μπορεί να είναι ανήλικοι με τεστ. 25.000 για τα υπαίθρια γήπεδα, 8.000 κλειστά γήπεδα «ταβάνι».

  Για τους αμιγείς χώρους οι ανήλικοι θα μπορούν να μπαίνουν με self test και δήλωση γονέα ότι το έχουν κάνει.

  Σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων.

  «Οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και όσοι εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται, θα λαμβάνουν πέντε ημέρες άδεια», σημείωσε ακόμη. Δεν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είναι προαιρετικός, διευκρίνισε.

Τα πρόστιμα στα καταστήματα

  •     Πρώτη παράβαση: Για τα καταστήματα κάτω των 200 τμ πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας από την επομένη
  •     Για καταστήματα άνω των 200τμ. Πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή 7 μέρες
  •     Στην περίπτωση υποτροπής: Για όλους ανεξαρτήτου εμβαδού 10.000 ευρώ πρόστιμο και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας
  •     Σε περίπτωση τρίτης παράβασης 60 μέρες αναστολή άδειας λειτουργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια