GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ζαμπούκης: Διώκεται με παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών για κακούργημα

Κάποιοι θεώρησαν ότι η ασκηθείσα παραπομπή του Δημάρχου Ιωάννη Ζαμπούκη για το κακούργημα της απιστίας ήταν κομήτης... και πέρασε αθόρυβα. Α...


Κάποιοι θεώρησαν ότι η ασκηθείσα παραπομπή του Δημάρχου Ιωάννη Ζαμπούκη για το κακούργημα της απιστίας ήταν κομήτης... και πέρασε αθόρυβα. Αυτό όμως δε συμβαίνει σε καμία περίπτωση. Αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα ατιμωτικό για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, όταν ο Δήμαρχος διώκεται με παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών για κακούργημα, αδίκημα που επιφέρει ποινή εως 10 χρόνια κάθειρξης.
Πρόκειται για την υπόθεση της παράνομης απόδοσης 230.000,00€ σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑΑ, όταν ο νομικός σύμβουλος της δημοτικής επιχείρησης, τον ειδοποιούσε πριν να μην το κάνει, διότι ο Άρειος Πάγος και το συμβούλιο Επικρατείας, είχαν εκδώσει αποφάσεις, απαγορευτικές γι’ αυτήν τη διανομή χρημάτων.

Αντί να συμμορφωθεί όμως, απέλυσε τον νομικό σύμβουλο και έβαλε εισηγήτρια μια υπάλληλο η οποία με την σειρά της αγνόησε τις αποφάσεις αυτές, και με προγενέστερες παραπεμπτικές από το τμήμα στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου προσπάθησαν να καταβάλουν τα χρήματα και να έχουν την δικαιολογία.

Τελικά - ο νόμικος σύμβουλος επέστρεφε στην ΔΕΥΑΑ με δικαστική απόφαση. -η ΔΕΥΑΑ υπέστη ζημιά 230.000,00€ (δηλ. οι δημότες) - και ο κος Δήμαρχος που νόμισε ότι με τα πιο πάνω τερτύπια θα ξεφύγει, αναγκάσθηκε ν’ ακυρώσει την απόφαση της ΔΕΥΑΑ για την άνω μη νόμιμη δαπάνη των 230.000,00€.

Η ζημιά όμως έγινε. Απλά ήθελε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ να γράψει την δική του ιστορία, αφού ήταν ο μόνος από όλες τις ΔΕΥΑΑ της Ελλάδας που πλήρωσε τα χρήματα αυτά που αφορούσαν καταργημένα από την πολιτεία δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Είναι απορίας άξιο δε, πως παρότι διαφαίνονταν ο κίνδυνος διάπραξης κακουργήματος, τελικά το διέπραξε. Γιατί άραγε;

E-eyros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια