GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Να βουρτσίζουμε στεγνά η βρεγμένα τα μαλλιά μας

Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας, να τα χτενίζουμε και να νιώθουμε πόσο απαλά και λεία είναι.


Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας, να τα χτενίζουμε και να νιώθουμε πόσο απαλά και λεία είναι.

Με την εφαρμογή της βούρτσας, οι τρίχες που διαθέτει κάνουν απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ τα μαλλιά γίνονται πιο μαλακά και λεία με κάθε πέρασμα. Είναι τόσο χαλαρωτικό… μέχρι να πέσουμε σε κάποιον κόμπο και να χρειαστεί να βάλουμε περισσότερη δύναμη για να τον λύσουμε!

Όλες έχουμε συσχετίσει τις φθορές των μαλλιών με τη θερμότητα ή τις χημικές ουσίες που περιέχουν τα προϊόντα styling, ωστόσο και το βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες εάν δεν είμαστε προσεκτικοί.

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον καλύτερο τρόπο να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας -ποια βούρτσα να επιλέξουμε, πόσο συχνά να το κάνουμε, πότε πρέπει να εφαρμόζουμε προϊόντα- ενώ υπάρχει και η άποψη ότι, ανάλογα με τον τύπο και την υφή των μαλλιών, ίσως δεν πρέπει να τα βουρτσίζουμε καθόλου.

Μια ερώτηση που έχει διχάσει τους hair stylists: είναι κακό να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας όταν είναι βρεγμένα;

Όπως αναφέρουν πολλές πηγές, σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την υφή των μαλλιών. Τα μαλλιά κάθε ανθρώπου είναι μοναδικά, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μη λειτουργεί για το άλλο.

Για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε ποιες είναι οι καλύτερες συνθήκες για το βούρτσισμα των μαλλιών, τρεις ειδικοί μοιράζονται την άποψη τους, στο Allure: ο δερματολόγος Dr. Nianda Reid, ο Hair Health Expert Shab Reslan και ο hairstylisth Michelle O’Connor.

Σε ιδανικές συνθήκες, το βούρτσισμα βελτιώνει την υγεία των μαλλιών. Ο Nianda Reid τονίζει ότι, όταν γίνεται σωστά, το βούρτσισμα των μαλλιών είναι σημαντικό για την αποφυγή κόμπων και τη μείωση θραύσης της τρίχας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι βούρτσας και χτένας, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που τα χτενίζουν αμέσως μετά το ντους, ενώ άλλοι προτιμούν να τα χτενίζουν όταν είναι βρεγμένα.

Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις, ειδικά όταν γίνεται πολύ έντονα, το βούρτσισμα να κάνει το αντίθετο: να προκαλέσει τη θραύση των μαλλιών.

Είναι ασφαλές το βούρτσισμα των βρεμένων μαλλιών;

Αν έχετε ίσια μαλλιά, το βούρτσισμά τους όταν είναι βρεγμένα δυνητικά μπορεί να προκαλέσει περισσότερες βλάβες, σε σχέση με το όταν είναι στεγνά. «Το νούμερο ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας είναι ότι βρίσκονται στην πιο ευάλωτη και ευαίσθητη κατάσταση, όταν είναι βρεγμένα» προειδοποιεί ο Reslan. Τα μαλλιά είναι πιο ισχυρά όταν είναι στεγνά». Η Michelle O’Connor προσθέτει ότι κάθε είδους τραβήγματος είναι επιβλαβές για τα μαλλιά, ειδικά όταν είναι βρεγμένα.

Για εκείνους με σγουρά μαλλιά ισχύει το αντίθετο. Όποιος έχει φυσικές μπούκλες μπορεί να επιβεβαιώσει πόσο δύσκολο είναι το βούρτσισμα όταν τα μαλλιά είναι στεγνά.

Το βούρτσισμα των σγουρών μαλλιών όταν είναι βρεγμένο βοηθά στη μείωση της θραύσης και του τραύματος στα θυλάκια του τριχωτού της κεφαλής και διατηρεί άθικτο τη σγουρή υφή. Τα μαλλιά με ελαστικότητα έχουν ανάγκη για επιπλέον ενυδάτωση ή υγρασία -πέρα από την εφαρμογή μαλακτικού ή κάποιου ενυδατικού λαδιού- για να διευκολύνεται η ολίσθηση της τρίχας στα μαλλιά, προσθέτει ο O’Connor.

Πηγή: bovary.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια