GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δήμος Ξάνθης: Τι συμβαίνει τελικά κύριε Δήμαρχε;

Πληθαίνουν σε καθημερινή βάση πλέον, οι καταγγελίες τόσο απο πλευράς σύσσωμης της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και απο πλευράς ...


Πληθαίνουν σε καθημερινή βάση πλέον, οι καταγγελίες τόσο απο πλευράς σύσσωμης της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και απο πλευράς πολιτών, για κακοδιαχείριση των οικονομικών του Δήμου Ξάνθης, για αναθέσεις “φωτογραφικές”, για αναθέσεις χωρίς ουσία και αποτέλεσμα, με μοναδικό σκοπό να ικανοποιηθούν  οι “εκλεκτοί” της σημερινής δημοτικής αρχής.
Οι επικεφαλής των αντιπολιτευτικών παρατάξεων, με στοιχεία που κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι έχοντες τη ευθύνη διοίκησης στο Δήμο, κινούνται απο τα όρια της νομιμοφάνειας έως τα όρια της πολιτικής ασυλίας, για θέματα σοβαρής οικονομικής υφής.

Παράλληλα, οι πολιτικοί συνδυασμοί του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ξάνθης, κατηγορούν την πλειοψηφούσα παράταξη ότι “απο την ημέρα εκλογής της δεν έπραξε όλα όσα δεσμεύθηκε και για τα οποία εκλέχθηκε απο τον ξανθιώτικο λαό…”

Οι αναθέσεις
Χαρακτηριστικό των καταγγελιών όλων των παρατάξεων, είναι ότι, ζητούν απο το Δήμαρχο διαφάνεια, και εγκαλούν επι της ουσίας στενούς συνεργάτες του Δημάρχου οι οποίοι δείχνουν να “αγνοούν” (;) την κείμενη νομοθεσία για τη χρηστή διαχείριση των δημοτικών και άλλων κονδυλίων.

“Μαύρα σύννεφα”, φαίνεται να επισκιάζουν και τη διαχείριση κονδυλίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αναθέσεις δημοσιότητας σε μέσα ενημέρωσης και εταιρείες αμφιβόλου ικανότητας, δυνατότητας και ουσιαστικής νομιμοποίησης, με παντελή έλλειψη πιστοποίησης διαχειριστικής επάρειας ως προς τον σκοπό της ανάθεσης.

Πολλοί μιλούν για “ρουσφέτια” του Δημάρχου και των ανθρώπων του σε ΜΜΕ της πόλης και όχι μόνο, με μοναδικό σκοπό να κερδίσουν τη “σιωπή” ή την “θετική προσέγγιση” αυτών έναντι των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.

Γιατί όλοι μαζί;
Βεβαίως, κανείς θα μπορούσε να μιλήσει για συντεταγμένη προσπάθεια της αντιπολίτευσης εναντίον της πλειοψηφούσας παράταξης, με σκοπό την πολιτική της απομείωση, όμως κάτι τετοιο καταρρέει ήδη, αφού ο κάθε εκλεγμένος συνδυασμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, με καθαρά δική του πολιτικη στρατηγική, αναδεικνύοντας ποβλήματα και παραλέιψεις της δημοτικής αρχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ανάδειξη των θεμάτων απο πλευράς του πρώην δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα, που εκτός των άλλων καταδεικνύει και τα όσα διαδραματίζονται σήμερα και “χάνονται” ως ευκαιρίες για την ανάπτυξη της πόλης της Ξάνθης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου.

Απο την άλλη οι υπόλοιπες παρατάξεις των κ.κ. Μελισσόπουλου – Παπαχρόνη – Λύρατζη – Χατζηθεοδώρου – Βογιατζή, επικεντρώνονται επίσης στις ευκαιρίες ανάπτυξης της πόλης που κατά την άποψή τους χάνονται με τη μη ορθή ενεργοποίηση των μηχανισμών του Δήμου, ενώ ρίχνουν και στη δημοσιότητα – όπως άλλωστε και ο κ. Δημαρχόπουλος — τις καταγγελίες τους για την κακοδιαχείριση των οικονομικών και όχι μόνο.

Ο Δήμαρχος
Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, δεν απαντά σχεδόν ποτέ στις καταγγελίες που του προσάπτονται απο τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ακολουθεί την “γραμμη της σιωπής”, μη ξεκαθαρίζοντας εάν τα όσα καταμαρτυρούν στον ίδιο και τους συνεργάτες του ισχύουν ή όχι. Κάποιες φορές, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων απαντούν δια… “εκπροσώπων” τους, ενώ φαίνεται το ρόλο του “γραφείου τύπου” να τον έχουν αναλάβει τα ΜΜΕ και οι εταρίες που έχουν πάρει τις αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, μεριμνώντας για την έξωθεν καλή εικόνα του Δημάρχου και όχι μόνο.

Η σιωπή, σε επίσημο πάντα επίπεδο, που κρατά ο Δήμαρχος Ξάνθης, για πολλούς σημαίνει αλαζονία, για άλλους αδυναμία επιχειρημάτων και για άλλους “μέθοδος πολιτικής έναντι των αντιπάλων του”.

Είναι όμως η σιωπή – χρυσός στην προκειμένη περίπτωση;

Μάλλον όχι.

Διότι να σιωπάς σε πολιτικού επιπέδου αναφορές των αντιπάλων, μπορεί και να θεωρηθεί επικοινωνιακή μέθοδος.

Να σιωπάς όμως, για καταγγελίες που γίνονται εις βάρος σου για οικονομικές ατασθαλίες, για φωτογραφικές αναθέσεις, για κατασπατάληση δημοτικού χρήματος, για καρατομήσεις δημοτικών υπαλλήλων, αυτό δεν είναι επικοινωνιακή μέθοδος, αλλά παραπέμπει σε άλλες σκέψεις, πιο επικίνδυνες, που βεβαίως μόνον ο ίδιος ο Δήμαρχος μπορεί να εξηγήσει.

Σε κάθε περίπτωση, τα “σύννεφα” στο Δήμο Ξάνθης πληθαίνουν.

Ο Δήμαρχος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να μιλήσει και να πει την πραγματικότητα, έστω τη δική του πραγματικότητα, στον αντίλογο των όσων λέγονται και δημοσιοποιούνται.

Αλλως, η σιωπή του θα μπορούσε να σημάνει και ΕΝΟΧΗ, έμμεση αποδοχή των όσων του καταγγέλονται.

Κάτι τέτοιο, μπορεί να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου για πολλά στο Δήμο Ξάνθης.


Δεν υπάρχουν σχόλια