GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προκλητική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Τουρκίας για την καταδίκη του "Ψευτομουφτή" Ξάνθης Αμέτ Μετέ με 15 μήνες φυλακή!

Το τουρκικό ΥΠΕΞ μιλά για «αβάσιμες κατηγορίες», χαρακτηρίζει την δικαστική απόφαση ως «έκφραση πολιτικών πίεσης και εκφοβισμού» και ζητά τη...


Το τουρκικό ΥΠΕΞ μιλά για «αβάσιμες κατηγορίες», χαρακτηρίζει την δικαστική απόφαση ως «έκφραση πολιτικών πίεσης και εκφοβισμού» και ζητά την απαλλαγή του Αχμέτ Μετέ από το Εφετείο – Ο ψευδομουφτής είχε παρομοιάσει τον τότε πρόεδρο του ΚΙΕΦ με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη Ραούφ ΝτενκτάςΤην απόφαση του Γ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης να καταδικάσει τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καταδικάζει το τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω μιας προκλητικής ανακοίνωσης, χωρίς βέβαια να αναφέρει πως θα έκανε η ίδια η Τουρκία αν "παρόμοιες"  ακραίες  δηλώσεις έκανε στην Τουρκία περί "αυτονομίας", σε ποιά μπουντρούμια θα βρίσκονταν τώρα!


Όπως είναι γνωστό, ο  ψευδομουφτής Ξάνθης Αμέτ Μετέ καταδικάστηκε για το αδίκημα της «διέγερσης σε διχόνοια» εξαιτίας των εμπρηστικών δηλώσεων που είχε κάνει τον Μάιο του 2016 στο συνέδριο του τουρκόφρονου ΚΙΕΦ στην Κομοτηνή, μετά το προωτοσέλιδο του "Μ" για εμπηρησικές σε βάρος της χώρας μας και της ενότητας μουσουλμάνων και χριστιανών πολιτών, όπου παρομοίασε τον τότε πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαούς με τον..... τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς!!!!

Ο Αχμέτ Μετέ αποκαλώντας τον Μουσταφά Αλή Τσαούς ως «Ντενκτάς της Θράκης», ουσιαστικά έκανε λόγο για νέο «Αττίλα» και νέο ψευδοκράτος στα πρότυπα της «Βορείου Κύπρου» αμφισβητώντας ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στη Θράκη και μλώντας ουσιαστικά για...αυτονομία!!!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Καταδικάζουμε την ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή, που επιβλήθηκε από το Μονονελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί μια ακόμη έκφραση των πολιτικών πίεσης και εκφοβισμού κατά των μουφτήδων που εκλέχτηκαν με την βούληση της ίδιας της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Η Ελλάδα για την οποία έχουν εκδοθεί σε βάρος της πολλές αποφάσεις στο ΕΔΑΔ για  παραβιάσεις στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των μουφτήδων, μέσω νομικών διαδικασιών που διεξάγει με αβάσιμες κατηγορίες κατά των μουφτήδων, επιδιώκει να εμποδίσει τους προαναφερθέντες να ασκήσουν ελεύθερα τα θρησκευτικά και κοινωνικά τους καθήκοντα.

Ελπίζουμε πως αυτή η άδικη απόφαση θα διορθωθεί στα επόμενα στάδια της νομικής διαδικασίας. Για μία ακόμη φορά καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει τις καταπιεστικές πρακτικές που παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και των εκλεγμένων μουφτήδων.

Θα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τα εγγυημένα από διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης».

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye Verilen Hapis Cezası Hk. https://t.co/FvfTPcCXVI pic.twitter.com/L9P5YeiIVK

— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) June 17, 2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια