GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Eurovision 2021: Η Θρακικής καταγωγής “Στεφανία” είναι έτοιμη για μία θέση στον τελικό

Όλα είναι έτοιμα για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ στις 22/5, ενώ η αγωνία μεγαλώνει για το β’ ημιτελικό στις 20/5 για τ...


Όλα είναι έτοιμα για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ στις 22/5, ενώ η αγωνία μεγαλώνει για το β’ ημιτελικό στις 20/5 για την Ελληνική συμμετοχή της Στεφανία Λυμπερακάκη, και το τραγούδι «Last Dance» , η οποία δηλώνει ενθουσιασμένη και ότι το μεγάλο της όνειρο ήταν να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision.

Ποιά είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη

Η Στεφανία Λυμπερακάκη γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 από Έλληνες γονείς στην Ουτρέχτη και κατάγεται από το Θούριο Έβρου, ένα χωριό που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, ανάμεσα στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο. Σε ηλικία 9 ετών συμμετείχε στο Ολλανδικό The Voice Kids όπου είχε ήδη ξεχωρίσει ενώ μετρά αρκετές συμμετοχές στην παιδική χορωδία της Ολλανδίας με την οποία τραγούδησε μπροστά στα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Είναι ήδη γνωστή στη γενέτειρά της αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες. Tο πρώτο της single «Stupid Reasons» σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove κυκλοφόρησε το 2018. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και η 2η δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Turn around».
 

Στο χώρο της Eurovision η ίδια δεν είναι εντελώς άγνωστη. Το 2016 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses που εκπροσώπησε την Ολλανδία τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς!

Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εμφανιστεί στον Β΄ Ημιτελικό, Πέμπτη 20 Μαΐου, στην 4η θέση και θα διεκδικήσει το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision 2021.

 


Σχετικά με την εμφάνισή της
«Είμαι ενθουσιασμένη. Ήταν τόσο μεγάλο το όνειρό μου να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη Eurovision, που τώρα που συμβαίνει αναρωτιέμαι αν αυτό που ζω είναι αληθινό. Ανυπομονώ να ανέβω στη σκηνή και να τα δώσω όλα. Αυτό που αγχώνει περισσότερο είναι τα τακούνια μου. Ακόμα και όταν πάω για ψώνια, πηγαίνω με τακούνια, γιατί θέλω να τα συνηθίσω», λέει η Στεφανία.

Όσο για το τι την έχει δυσκολέψει περισσότερο όλο αυτό το διάστημα που προετοιμάζεται για τον διαγωνισμό τραγουδιού; Η νεαρή αποκαλύπτει πως ήταν «η ελληνική γλώσσα». Η ίδια αν και κατάγεται από την Ελλάδα έχει μεγαλώσει στην Ολλανδία. «Παρόλο που έκανα μαθήματα, δυσκολεύομαι ακόμα. Ειδικά τα άρθρα, τα κάνω συνεχώς λάθος. Μου λένε όλοι ότι έχω βελτιωθεί πολύ και ότι θα πρέπει να μιλάω χωρίς να σκέφτομαι αν πω και κάτι που δεν είναι σωστό, αλλά ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω πολύ καλύτερα», σημειώνει η ίδια.

Στο «Ahoy Arena» στο Ρότερνταμ θέλει να δείξει ότι δεν είναι παιδί. « Μπορεί να είμαι μόλις 18 ετών, αλλά έχω και μια πιο δυναμική πλευρά. Ξέρεις, στην αρχή είχα μια ανασφάλεια. Αυτό το δουλέψαμε με τον Φωκά Ευαγγελινό. Μου είπε ότι πάνω στη σκηνή πρέπει να δείχνω ότι πιστεύω στον εαυτό μου». είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι τόσο η Στεφανία αλλά και η εμφάνιση της Κύπρου με την Έλενα Τσαγκρινού και το «El Diablo» η οποία διαγωνίζεται απόψε το βράδυ στον α΄ημιτελικό,  βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των στοιχημάτων.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και στις δύο !

Δεν υπάρχουν σχόλια