GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μητσοτάκης: Ανοίγει πόρτα για εμβολιασμό στα παιδιά Γυμνασίων, τι είπε για τρίτη δόση

«Ανοίγει πόρτα» για τον εμβολιασμό των παιδιών Γυμνασίου (12 ετών και πάνω), ενώ είναι ενδεχομένως να χρειαστεί μία ενισχυτική δόση 9-12 μήν...

«Ανοίγει πόρτα» για τον εμβολιασμό των παιδιών Γυμνασίου (12 ετών και πάνω), ενώ είναι ενδεχομένως να χρειαστεί μία ενισχυτική δόση 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Εξέφρασα την ικανοποίησή μου που η πρότασή μου για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid έγινε αποδεκτή», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε την προσδοκία το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν με ενιαίους κανόνες, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από το ρυθμό των εμβολιασμών στην Ελλάδα και τόνισε ότι είναι θετικό που περισσότερα του ενός εμβόλια εγκρίνονται.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιών είπε ότι «θα το συζητήσουμε για τα παιδιά από το Γυμνάσιο και άνω, από την ηλικία των 12 και πάνω. Από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αυτό θα δώσει νέα δυναμική στον εμβολιασμό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων για το 2022 και το 2023, σημειώνοντας ότι ίσως να χρειαστεί μία ενισχυτική δόση 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

«Αυτές τις δόσεις τις έχουμε στη διάθεσή μας», διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι σύντομα θα φτάσουμε στην Ελλάδα στο επιθυμητό τείχος ανοσίας.

Μητσοτάκης για Λευκορωσία: Η ΕΕ κινήθηκε ταχύτητα – Τι είπε ο Πρωθυπουργός για τις φήμες περί πρακτόρων στην πτήση
Αναφερόμενος στο θέμα της Λευκορωσίας ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι με αίσθημα ενότητας και ευθύνης η ΕΕ κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα στο πλαίσιο των αποφάσεων του ευρωπαϊκού συμβουλίου, αντίστοιχο της σοβαρότητας της πράξης.

«Εμείς παίξαμε σημαντικό ρόλο για να κάνουμε το αρχικό κείμενο των συμπερασμάτων πιο σκληρό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι το ευρωπαϊκό συμβούλιο ζητά ξεκάθαρα την απελευθέρωση του κ. Προτάσεβιτς και της συντρόφου του, την επιβολή κυρώσεων όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε επιχειρήσεις της Λευκορωσίας που έχουν σημαντικό αποτύπωμα στη χώρα και την εξέταση επιπλέον κυρώσεων.

«Συμφωνήσαμε να εισηγηθούμε την απαγόρευση των υπερπτήσεων στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας και της απαγόρευσης εισόδου στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο αεροσκαφών από τη Λευκορωσία. Αυτή η πράξη συνιστά ουσιαστικά απόπειρα κρατικής αεροπειρατείας.

Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή εντός ΕΕ. Το καθεστώς της Λευκορωσίας έλαβε το μήνυμα ότι η Ευρώπη όταν θέλει μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα. Θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση», υπογράμμισε.

Μετά από σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας. «Δεν έχω καμία εκτίμηση ή πληροφορία για οποιαδήποτε εμπλοκή», ανέφερε.

Αντίστοιχα σε ερώτηση για τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Ryanair ότι υπήρχαν πράκτορες μέσα στην πτήση , ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι οποιοσδήποτε εντός του αεροσκάφους συμμετείχε στη διαδικασία εκτροπής».

Και πρόσθεσε: «Αυτές είναι φήμες παντελώς ανυπόστατες. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για πράκτορες ή παραπράκτορες».

«Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση για το ταξίδι Τσαβούσογλου»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής ρωτήθηκε σχετικά με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο που αναφέρουν ότι «κλείδωσε» το ταξίδι του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο τέλος του μήνα στην Ελλάδα και για συνάντηση που θα έχει ο ίδιος μαζί του στα Χανιά.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση. Εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, αν έρθει, έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του όπως ο Ταγίπ Ερντογάν είδε τον Νίκο Δένδια. Εγώ θα είμαι στα Χανιά το Σάββατο για άλλο λόγο. Για το μνημόσυνο του πατέρα μου και για μια σημαντική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουμε αναλυτικά και με τη λεπτομέρεια που του αρμόζει το έργο του ΒΟΑΚ», απάντησε.

Σίγουρο είναι πάντως ότι στις 26 και 27 Μαΐου, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος κύκλος συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Επίσης ανέφερε ότι στη Σύνοδο Κορυφής ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι έθιξε το ζήτημα της μετανάστευσης και πάλι.
«Είναι ζήτημα που μονίμως μας αφορά. Συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια που έχει δρομολογήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου. Μετά και από τα πρόσφατα γεγονότα στην Ισπανία είμαστε όλοι εγρήγορση, ειδικά όταν έχουμε κατευθυνόμενες μεταναστευτικές ροές», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια