GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Η μειονότητα ξύπνησε πλέον και δεν χορεύει στο ρυθμό των μονίμων χειροκροτητών της γείτονος και προχωρά μπροστά. Η θρακιώτικη κοινωνία εξελίχτηκε και δεν θα αφήσει κανένα να διαταράξει την ηρεμία της”

Στέργιος Γιαλάογλου:


Στέργιος Γιαλάογλου:
Λίγο πριν την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη, τα πληρωμένα φερέφωνα της Τουρκικής διπλωματίας, στράφηκαν με επιθέσεις εναντίον των τριών βουλευτών της μειονότητας με άρθρα όπως “Γιατί στο μέλλον να τους ξαναεκλέξουμε βουλευτές; Τι καλό έκαναν για τους ανθρώπους μας, εκτός από να παίρνουν μισθούς;”

Τους λοιδωρούν ότι συνεχίζουν να παραμένουν σιωπηλοί απέναντι στον Μητσοτάκη και δεν εξεγείρονται γιατί “αποκάλεσε Ελληνόπουλα τα παιδιά και Πομακοχώρια τα χωριά της τουρκικής μειονότητας “απογοητεύοντας” αφάνταστα την Μειονότητα”, αμφισβητώντας την επάρκεια και την ικανότητα τους.

Ενοχλούν οι βουλευτές διότι είναι και οι τρείς καταξιωμένοι επαγγελματίες (δικηγόρος, ψυχίατρος, φαρμακοποιός) και δεν δέχονται διαταγές, όπως κάνουν όλοι όσοι σιτίζονται από τα τουρκικά κονδύλια. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η μειονότητα έχει εκλέξει αξιόλογα πρόσωπα που όλα κατά γενική ομολογία έχουν προσφέρει στην εξέλιξη και την πρόοδο της μειονότητας. Η συνετή αυτή στάση δεν αρέσει στην Τουρκία και τους στοχοποιεί για να τους προειδοποιήσει. Το ίδιο έκανε ο Ερντογάν το 2017, το ίδιο έκανε το δίκτυο Al Jazzera όταν ήρθε στη Θράκη και αγνόησε τους βουλευτές της μειονότητας, το ίδιο έκανε και ο Αν.Υπεξ πρόσφατα όταν απαξίωσε να τους συναντήσει.

Η Τουρκία δεν επιθυμεί την εξέλιξη της μειονότητας. Την θέλει φοβισμένη, συντηρητική, ελεγχόμενη και εγκλωβισμένη. Μόλις χθές ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας γιός του παλαιού βουλευτή Σαδίκ καταδίκασε θαρραλέο δημοσιογράφο της μειονότητας γιατί τόλμησε να τον αμφισβητήσει. Ο στόχος είναι να ελεγχθούν τα μέσα και οι εκλεγμένοι για να τους δίνει το τυράκι και να προκαλούν αναταραχή. Για αυτό ετοιμάζει σε ταινία την ζωή του Σαδίκ γιατί θέλει να δείξει ότι τέτοιους εκπροσώπους επιδιώκει να εκλεγούν για να προκαλούν αναταραχή με εμπρηστικές δηλώσεις και ενέργειες και να έχει λόγο να επεμβαίνει. Υποτιμά όμως την μειονότητα η οποία έχει πλέον απομακρυνθεί από τον ασφυκτικό κλοιό της.

Η επιχείρηση εκφοβισμού της δεν θα βρεί ανταπόκριση. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους βουλευτές και σε όσους άλλους δέχονται επίθεση. Για τους Ιλχαν και Μπουρχάν δεν ανησυχώ. Ο Ζειμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ ίσως ήρθε η ώρα να καταλάβει ότι δεν μπορεί να θυσιάζει την προοδευτική και δημοκρατική ιστορία του στις ορέξεις μιας κάστας εκλεκτών του Προξενείου, που θέλουν να καθορίζουν το πολιτικό του μέλλον, εκβιάζοντας με την δύναμη που δήθεν έχουν για τον επηρεασμό των ψηφοφόρων της μειονότητας. Η μειονότητα ξύπνησε πλέον και δεν χορεύει στο ρυθμό των μονίμων χειροκροτητών της γείτονος και προχωρά μπροστά. Η θρακιώτικη κοινωνία εξελίχτηκε και δεν θα αφήσει κανένα να διαταράξει την ηρεμία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια