GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο νέο – οθωμανισμός της Τουρκίας σε πλήρη ισχύ με τις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη!

*Επιμέλεια: Παν. Β. Πεντζουρίδης – Δημοσιογράφος Η άρνηση της Τουρκίας να αποσύρει τους ξένους μισθοφόρους της από τη Λιβύη δείχνει ένα συγκ...


*Επιμέλεια: Παν. Β. Πεντζουρίδης – Δημοσιογράφος

Η άρνηση της Τουρκίας να αποσύρει τους ξένους μισθοφόρους της από τη Λιβύη δείχνει ένα συγκεκριμένο είδος ιμπεριαλισμού που προκάλεσε ο  νεο-οθωμανισμός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε η ειδικός στα θέματα Λιβύης Aya Burweila.

Η Τουρκία συνεχίζει να δικαιολογεί τη στρατιωτική της ύπαρξη στη Λιβύη ως νόμιμη ενώ έχει απορρίψει την  αποχώρηση των στρατιωτικών της δυνάμεων  από τη χώρα, κάτι το οποίο ο λαός της Λιβύης δεν θα δεχθεί, δήλωσε η  Burweila στη Nervana Mahmoud σε διαδικτυακή της συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις στην πλούσια σε πετρέλαιο βόρειο – αφρικανική

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Najla Mangoush, ζήτησε από την Τουρκία να συνεργαστεί ώστε να λήξει η παρουσία ξένων δυνάμεων στη χώρα, κίνηση η οποία έχει προκαλέσει επικριτικά σχόλια από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες της Λιβύης.
 

Όσοι  επιτέθηκαν στη Mangoush για τα σχόλιά της περί απόσυρσης των ξένων μισθοφόρων από τη Λιβύη, ήταν ισλαμιστές, δήλωσε η Burweila, σημειώνοντας ότι δραστηριοποιούνται στην εμπόλεμη χώρα ως δυνάμεις διαμεσολάβησης της Τουρκίας εδώ και μια δεκαετία.

Η Τουρκία έστειλε 50.000 Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη, σύμφωνα με την Burweila, η οποία τόνισε ότι τα ισλαμικά στρατεύματα δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τη βοήθεια των Σύρων μισθοφόρων.

Ακόμα μία χώρα, η οποία ανησυχεί με την τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη είναι η Αίγυπτος. Νωρίτερα το Μάη, Τουρκία και Αίγυπτος ανακοίνωσαν ότι θα διεξάγουν συνομιλίες εξομάλυνσης με σκοπό τη βελτίωση των διαταραγμένων σχέσεων, ωστόσο το ζήτημα της Λιβύης αποτελεί εμπόδιο μεταξύ των χωρών.

Σύμφωνα με την ειδικό στα θέματα της Λιβύης, η Τουρκία έχει κάνει αντισυνταγματική συμφωνία με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, ενώ η  GNA συνειδητοποίησε ότι η τουρκική στρατιωτική επέμβαση δεν ήταν προς το καλύτερο αμέσως μετά τη συγκεκριμένη συμφωνία.

 «Κάποιοι μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι οι Τούρκοι μόλις κατέστρεψαν τη χώρα. Δεν υπάρχει περίπτωση η πλειονότητα του λαού της Λιβύης να δεχθεί ξένη κατοχή υποστηριζόμενη από την Τουρκία», δήλωσε η Burweila.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μεταφραστικό Τμήμα ΘΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια