GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τη σύσταση ιδρύματος «ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΕΝΗ» ζήτησαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, από την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την οικογένεια Τοπαλούδη στην πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την οικογένεια Τοπαλούδη στην πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Γιάννης Τοπαλούδης πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, συγκινεί. Μέσα από τον πόνο του, με ένα κείμενο μας κάνει να ελπίζουμε ότι ο χαμός της κόρης του, θα αλλάξει τα συναισθήματα του κόσμου, για την κάθε Ελένη. Με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας Ελένης Σακελλαροπούλου στο σπίτι του, αναφέρει:

“Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την οικογένειά μας, καθώς και για τη μνήμη της ΕΛΈΝΗΣ ΜΑΣ, η χθεσινή (15-05-2021) επίσκεψη της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο σπιτικό μας, στο Διδυμότειχο.
Μας εντυπωσίασε η απλότητα, η κατανόηση, η ευαισθησία της.

Ο σεξισμός, η έμφυλη βία, οι βιασμοί, ο ρατσισμός, οι αποτρόπαιες δολοφονίες αποτελούν μέγιστα κοινωνικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα (με την αυστηροποίηση των ποινών: τα ισόβια να είναι πραγματικά ΙΣΌΒΙΑ για τέτοιου είδους εγκλήματα και βιασμούς) και με την πρόληψη (ενημερώσεις γονέων – μαθητών – εκπαιδευτικών – φοιτητών, συντονισμό δράσεων και φορέων, έμπρακτη βοήθεια και στήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους), που προς αυτήν την κατεύθυνση επιδιώκουμε την ίδρυση ενός Ιδρύματος με την ονομασία «ΚΑΜΙΆ ΆΛΛΗ ΕΛΈΝΗ» με τη βοήθεια και υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ μπορούμε και πρέπει να χτίσουμε ένα οικοδόμημα αξιακού συστήματος έμπρακτης στήριξης της ανθρώπινης ύπαρξης – της οικογένειας – της ελληνικής κοινωνίας.

Από τα αναμνηστικά που δώσαμε όλη η οικογένεια (γιαγιά Ελένη – θείοι Λίτσα και Βαγγέλης – ο αδερφός της Ελένης, Πέτρος – η ΜΆΝΑ Κούλα) το πλέον εντυπωσιακό ήταν αυτό που έδωσε η ΜΆΝΑ Κούλα: δυο μινιατούρες με Θρακιώτικες φορεσιές (Δ. Θράκης), μία γυναικεία και μία αντρική (και μάλιστα πιστό αντίγραφο της Θρακιώτικης φορεσιάς της Προεδρικής φρουράς), τις οποίες ετοίμασε ο τόσο αξιόλογος μελετητής – συγγραφέας – χοροδιδάσκαλος Γιώργος Τοπαλίδης (τον οποίο και θερμά ευχαριστούμε)!

Οι οικογένειες Τοπαλούδη ευχαριστούμε, μέσα απ’τα βάθη της καρδιάς μας, την ΆΝΘΡΩΠΟ ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΎΛΟΥ για την ψυχική στήριξη, μ’ αυτήν τη συμβολική της επίσκεψη.
Η ΜΆΝΑ ΚΟΎΛΑ όμως, την ευχαριστεί γιατί μια ΜΆΝΑ αφουγκράστηκε τον πόνο μιας άλλης ΜΆΝΑΣ!”

Δεν υπάρχουν σχόλια