GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σημαντική εξέλιξη για τον ΧΥΤΑ Ξάνθης μετά από χρόνια διαφωνιών: Δρομολογήθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου με την παραχώρησή του στη ΔΙΑΜΑΘ

Μανώλης Τσέπελης:


Μανώλης Τσέπελης:«θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης, παράλληλα με την κατασκευή μονάδας για την αξιοποίηση και επεξεργασία απορριμμάτων…»

Θωμάς Μίχογλου:
«Σκοπός είναι να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα του νομού μας…»


  Μετά από πέντε χρόνια που το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ως ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η παραχώρηση για τριάντα χρόνια οικοπέδου στον ΧΥΤΑ από το Δήμο Τοπείρου στον ΣΔΑΝ, ο οποίος με τη σειρά του το παραχώρησε ήδη στη ΔΙΑΜΑΘ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο διάνοιξης της 4ης λεκάνης στον ΧΥΤΑ Ξάνθης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μανώλης Τσέπελης.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, αναλυτικά, στην εφημερίδα μας ο ίδιος, «η παλιά χωματερή έχει φτάσει στα όριά της. Απαραίτητες είναι πλέον οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου για οικολογικούς και οικονομικούς λόγους, που θα ωφελήσουν την τοπική μας κοινωνία. Μετά την παραχώρηση για συνολικά τριάντα χρόνια του οικοπέδου που βρίσκεται στο Πετροχώρι από το Δήμο Τοπείρου στον Σύνδεσμο, ο τελευταίος παραχώρησε προς χρήση τον ίδιο χώρο στη ΔΙΑΜΑΘ. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, αφού παράλληλα με τις απαιτούμενες εργασίες που θα χρηματοδοτηθούν από πρόγραμμα χρηματοδότησης θα δρομολογηθεί η διαδικασία για την κατασκευή μονάδας αξιοποίησης και επεξεργασίας απορριμμάτων. Μια βασική υποδομή με περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Ουσιαστικά και με αυτό το έργο, η Περιφέρειά μας θα αποκτήσει για τα επόμενα χρόνια μια σοβαρή υποδομή στον τομέα σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων. Αξίζει, δε, να σημειωθεί, πως μετά την παραχώρηση, ο Σύνδεσμος δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στη διαδικασία χρήσης του συγκεκριμένου χώρου. Μένει μόνο να λύσουμε το ζήτημα της αποκομιδής, κάτι που θα γίνει σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους Δημάρχους…».

Ενώ, από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τοπείρου, κύριος Θωμάς Μίχογλου, επισημαίνει για το θέμα, ότι η παραχώρηση οικοπέδου στον ΧΥΤΑ έγινε για να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα του νομού μας, που ταλανίζει και τους γειτονικούς νομούς, αν και όχι στο ίδιο μέγεθος.

  Όπως μάλιστα ο ίδιος αναφέρει, «πολλές είναι οι διαφωνίες που έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Χάθηκαν πολλά χρόνια αλλά και κονδύλια λόγω αυτής της κατάστασης. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση στο χώρο του ΧΥΤΑ. Σεβόμενος την άποψη της πλειοψηφίας, ο Δήμος Τοπείρου προχώρησε στην παραχώρηση του χώρου στον Σύνδεσμο, για να ξεκινήσει η διαδικασία για την κατασκευή των έργων που πρέπει να γίνουν, αλλά και για να αποφύγει λάθη που μπορεί να του κοστίσουν οικονομικά. Η παραχώρησε έγινε με ένα τίμημα, δηλαδή ο Δήμος Τοπείρου θα έχει και κάποια αντισταθμιστικά οφέλη από αυτή τη διαδικασία. Ενώ, θα τρέξουν οι εργασίες αποκατάστασης, όπως είπε και ο κ. Μ. Τσέπελης, που είναι σημαντικές.

  Προσωπικά, θεωρώ, ότι θα μπορούσε μελλοντικά να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας με την σύμπραξη 2-3 Δήμων, όσον αφορά τη διαχείριση του χώρου…».

Δεν υπάρχουν σχόλια