GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πελώνη: Tο εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς είναι ασφαλές – Τι είπε για το Πάσχα

«Υπάρχει έντονη φημολογία για το εμβόλιο. Σε καμία περίπτωση δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς είν...


«Υπάρχει έντονη φημολογία για το εμβόλιο. Σε καμία περίπτωση δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς είναι ασφαλές και αποτελεσματικό», σημείωσε η Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο Open.

“Πολύ περισσότερα τα πλεονεκτήματα του εμβολίου από τους κινδύνους”
H κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι στις ανακοινώσεις του ο ΕΜΑ, ξεκαθάρισε ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου είναι πολύ περισσότερα από τους κινδύνους: «Στη Μεγάλη Βρετανία που έχουν γίνει 18,1 εκατ. εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο και έχουν παρατηρηθεί μόλις 30 τέτοια περιστατικά», σημείωσε η κυρία Πελώνη και υπογράμμισε ότι «μέχρι στιγμής η προσέλευση για το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται στο 93%, επομένως δεν υπάρχει μόνο διστακτικότητα αλλά και εμπιστοσύνη».

Η κ. Πελώνη παραδέχθηκε, πάντως, ότι υπάρχει συνολικά μία δυσπιστία σε πολίτες άνω των 60 ετών, για όλα τα εμβόλια, λέγοντας ότι αυτό πρέπει να ξεπεραστεί γιατί τα εμβόλια, όπως είπε, αποτελούν την ασπίδα.

Τι είπε για το ηλικιακό όριο για το εμβόλιο της Astrazeneca

Απαντώντας σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση να μπει ηλικιακό όριο για το εμβόλιο της Astrazeneca, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως: «Δε νομίζω ότι θα μπει πλαφόν ηλικιακό για AstraZeneca για τους άνω των 60, γιατί όλα τα περιστατικά που βλέπω ότι εξετάζονται στον κόσμο αφορούν σε μικρότερες ηλικίες. Φαντάζομαι πως εάν και εφόσον υπάρξει απόφαση για περιορισμό δεν θα αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες».

“Μεγάλη η ζήτηση για τα self test”
Αναφορικά με τα self test, η κ, Πελώνη τόνισε ότι από την Πέμπτη που έχει αρχίσει η διάθεσή τους στα φαρμακεία, υπάρχει μεγάλη ζήτηση: «Έχουν δοθεί μέχρι και την Πέμπτη 126.799 self test. Υπήρξε μεγάλη ζήτηση», σημείωσε και πρόσθεσε πως «είναι απαραίτητη η προσέλευση στο σχολείο με αρνητική βεβαίωση» ενώ εξήγησε ότι «οι μαθητές των εσπερινών λυκείων θα παραλάβουν τα self test από τους διευθυντές τους».

“Η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να γίνει βήμα βήμα»
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό την περίοδο του Πάσχα αλλά και το αν θα ανοίξουν οι εκκλησίες, η κ. Πελώνη είπε ότι οι όποιες συζητήσεις είναι πολύ πρόωρες. «Ολοι θέλουμε να πάμε στα χωριά μας, ας κάνουμε όμως λίγη υπομονή. Η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να γίνει βήμα βήμα».

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια