GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΩΔΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ –ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Ο εξαιρετικός χειρούργος γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ΦΩΤΗΣ ΚΩΔΩΝΑΣ με αφορμή τα σχόλιά μας για τη ΜΕΘ και την ανακοίνωση της ΑΔΕΔ...


Ο εξαιρετικός χειρούργος γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ΦΩΤΗΣ ΚΩΔΩΝΑΣ με αφορμή τα σχόλιά μας για τη ΜΕΘ και την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, σχολίασε τα παρακάτω απευθυνόμενος στον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο:

«Fotios Kodonas: Παναγιώτη εδώ και ένα χρόνο συμμετέχω με επιπλέον εφημερίες (εκτός από αυτές που κάνω στη Χειρουργική) στη λειτουργία της ΜΕΘ λόγω του γεγονότος ότι είμαι εκτός από γενικός χειρουργός και Εντατικολόγος.

Θεωρώ ότι η ύπαρξη ΜΕΘ είναι απαραίτητη αλλά απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό. Δυστυχώς και παρά τις προκηρύξεις θέσεων γιατρών για τη ΜΕΘ δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδιαφέρων.

Ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες και χωρίς κανένα κίνητρο ώστε γιατροί από το κέντρο( Αθήνα -Θεσσαλονίκη) να έρθουν στην επαρχία δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθούν με προσωπικό οι κενές θέσεις…

Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι στο Δήμο Δράμας αποφάσισαν να δοθούν κίνητρα σε νέους γιατρούς εφ' όσον αποφασίσουν να δουλέψουν στο εκεί Νοσοκομείο. Πλέον όλοι στο Νοσοκομείο μας έχουν φτάσει στα όριά τους. Αυτό που θλίβει είναι ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Γνωρίζω σίγουρα ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να βρει λύσεις, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρων από νέους γιατρούς να έλθουν στην Ξάνθη( ούτε για μόνιμες ούτε για επικουρικές θέσεις).

Με τους μισθούς που δίνουν (λίγο πάνω από 1000 ευρώ) είναι αδύνατον ένας γιατρός και μάλιστα με εξειδίκευση, που δεν είναι Ξανθιώτης, να έρθει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα Ξανθιώτης γιατρός που είχε πάρει τη θέση για τη ΜΕΘ πριν 4 μήνες , αποφάσισε να μην κάνει αποδεκτό τον διορισμό και να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα με 3πλάσιο μισθό τουλάχιστον και χωρίς ιδιαίτερο άγχος».
 
ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ «Μ»

Υπάρχουν όμως και γιατροί φίλε Φώτη Κωδωνά, όπως ο παθολόγος Βασίλης Παπαδόπουλος που «έκλεισαν» το ιατρείο τους και έγιναν γιατροί στο Νοσοκομείο Ξάνθης, εντάχτηκαν στο ΕΣΥ…

Οπότε και δεν δυσκολεύομαι είναι αλήθεια να κατανοήσω το συγκεκριμένο θέμα από όλες τις πλευρές του…

Δεν υπάρχουν σχόλια