GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουριστικό Αβδήρων: “Εχθρός” της ανάπτυξης της Ξάνθης η κρατική εταιρεία ακινήτων ΕΤΑΔ Α.Ε.

Σε πραγματικό εχθρό της ανάπτυξης – τουριστικής και οικονομικής – εξελίσσεται η κρατική Ανώνυμη Εταιρία του Δημοσίου ΕΤΑΔ Α.Ε. αφού με λογικ...


Σε πραγματικό εχθρό της ανάπτυξης – τουριστικής και οικονομικής – εξελίσσεται η κρατική Ανώνυμη Εταιρία του Δημοσίου ΕΤΑΔ Α.Ε. αφού με λογικές “Αθηνών” και σχεδιασμού “επι χάρτου”, φροντίζει να παίζει το παιχνίδι “μεγάλων επενδυτών” και να καταστρέφει ότι γίνεται στην Περιφέρεια!

Ενα απο τα πολλά παραδείγματα της ανάλγητης ΕΤΑΔ Α.Ε. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), είναι η διαχείριση του Τουριστικού Περίπτερου του Λιμενικού Καταφυγίου Αβδήρων, που περιήλθε στην ιδιοκτησία της, ως ένα… τερατούργημα παρανομίας!

Και όμως, οι “άθλιοι των Αθηνών”, όχι μόνο προκήρυξαν πλειοδοτικό διαγωνισμό το 2008, με  αναληθή στοιχεία χωρικής έκτασης και παράνομες πράξεις όπως αποδείχθηκε στο μέλλον, αλλά ταλαιπώρησαν τον επενδυτή επι 12 ολόκληρα χρόνια, μη επιτρέποντάς του στην ουσία να ανοίξει το κατάστημα για το σκοπό για το οποίο το μίσθωσε!

Πέρασαν τα 12 χρόνια, τόσος ήταν και ο χρόνος μίσθωσης, άλλος τόσος ήταν και ο καημός των πέντε διοικήσεων και 7 κυβερνήσεων που άλλαξαν απο τότε μέχρι σήμερα και τελικώς ο επενδυτής που έριξε περισσότερα απο 1.000.000 ευρώ στο πρώην κουφάρι του Ελληνικού Δημοσίου, του έγινε έξωση διότι “έληξε η μίσθωση…”!!!

ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!
Πρόκειται για ένα καραμπινάτο σκάνδαλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, που όλοι γνωρίζουν στην “πιάτσα” των ακινήτων τα παιχνίδια που παίζονται απο πρώην στελέχη και νυν της διοίκησης (αυτή διορίζεται απο τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομίας και προφανώς με την έγκριση του εκάστοτε ενοίκου του Μαξίμου).

Τόσο η μίσθωση που σκανδαλωδώς “απάλλαξαν” τα Δικαστήρια για να μην εκθέσουν το Ελληνικό Δημόσιο, όσο και τα υπόλοιπα που έλαβαν χώρα στην 12ετία που πέρασε, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση των Αθηνών, γνωρίζει μόνο εκείνους που έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτήν και τους υπόλοιπους τους αντιμετωπίζει με τον… “νόμο”!

Αλήθεια, με ποιο νόμο έχουν αντιμετωπιστεί τα εκατομμύρια των χρεών των μισθωτών των ακινήτων της ΕΤΑΔ, που επειδή ανήκουν σε “ονόματα” επιχειρηματιών και εφοπλιτών δεν τους αγγίζει ουδείς;

Είναι ή δεν είναι αυτό ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ;

Αλλά έπρεπε να εφαρμοστεί ο νόμος, μόνον στην περίπτωση του Τουριστικού Περιπτέρου Αβδήρων, εκεί που το Ελληνικό Δημόσιο απο τον επενδυτή έμαθε πόση έκταση τελικά κατέχει, απο τον επενδυτή έμαθε εάν είναι νόμιμο ή όχι προς μίσθωση (σ.σ. οι φωστήρες της νομικής υπηρεσίας μόνο απειλές και εξώδικα ήξεραν να μοιράζουν…), απο τον επενδυτή κατάλαβαν την αξία ενός ακινήτου που είχαν ξεχασμένο στα… χρονοντούλαπα της αμαρτωλής περιουσίας του Δημοσίου.

Αξίζει δε να μνημονευθεί ότι το μισό ακίνητο του Τουριστικού Περιπτέρου το “έπαιρνε” η αιγιαλίτιδα ζώνη!!! Κτίριο στην αιγιαλίτιδα ζώνη απαγορεύεται, όπως και η νομιμοποίησή του, όπως και η κατα νόμο μίσθωσή του!!!

Και όμως, η ΕΤΑΔ Α.Ε., η “νύφη” με τη μεγάλη προίκα του Δημοσίου, μας βγήκε… μία ακόμη συνηθισμένη κυρία του δημοσίου συμφέροντος μόνο στο όνομα!

Μισθωτήριο λοιπόν συμβόλαιο η ΕΤΑΔ με λάθος έκταση, παράνομο κτίριο έτοιμο προς κατάρρευση, καταχρηστικούς όρους σύμβασης και φυσικά με τις πλάτες του… Ελληνικού Κράτους!

Απτή απόδειξη το φωτογραφικό υλικό της εποχής:




ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ…Ο επενδυτής βέβαια, μπορεί να είχε το μεράκι αλλά και την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει, να είχε το κατάλληλο συνεργατικό προσωπικό για να πετύχει παράλληλη έγκριση επενδυτικού σχεδίου για να χρηματοδοτηθεί περισσότερο, δέσμευσε και προσωπική περιουσία για δανεισμό απο την πρώην Αγροτική Τράπεζα, δεν είχε όμως “μπάρμπα απο την Κορώνη!!!”

Και εκτός των άλλων, είχε και την τοπική “μαφία”, που όλοι γνωρίζουμε τι παιχνίδια παίζει, να ρυθμίζει απο υπόγεια την όλη κατάσταση και να βρίσκει “τοίχο” κάθε φορά που επιχειρούσε να δώσει λύσεις στα δαιδαλώδη προβλήματα.



Καμία νομική ομάδα, καμία οικονομοτεχνική ομάδα δεν ήταν ικανή να αντιμετωπίσει την ΑΤΑΡΑΧΗ ΕΤΑΔ που ήξερε και ξέρει ότι ο χρόνος ήταν με το μέρος της και σε βάρος του επιχειρηματία.

Ο επιχειρηματίας έφτιαχνε και η ΕΤΑΔ προετοίμαζε την έξωση.

Για την ΕΤΑΔ δεν υπάρχει ζήτημα συναισθηματισμών και τήρησης “χρηστών ηθών” συμβατικών υποχρεώσεων… Για την ΕΤΑΔ υπάρχει μόνο ένα: είσαι “ανώνυμος” μισθωτής, τελείωσε η σύμβασή σου ή χρωστάς ενοίκια, φεύγεις δίχως πολλά – πολλά…

Και πόσο στοίχησε η επένδυση του Τουριστικού Αβδήρων;

Περισσότερα απο 1.250.000 ευρώ χωρίς τα διαφυγόντα κέρδη εάν είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του το κατάστημα το 2012-13 όπου μπορούσαν να είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακατασκευής.

Ποιος θα αποζημιώσει τον επιχειρηματία που του έγινε έξωση απο μία επένδυση που λειτούργησε μόλις 18 μήνες;

Και πως έγινε μία έξωση εν μέσω πανδημίας, όταν ο νόμος είναι ρητός και αμετάκλητος για την εστίαση, που μάλιστα ο δημόσιο καλύπτει τα μισθώματα των επιχειρήσεων που κλείνουν με κρατική εντολή όπως και το κατάστημα εστίασης του Τουριστικού Περιπτέρου Αβδήρων;

ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Το ερώτημα είναι εάν ήξερε την αλήθεια η εκάστοτε διοίκηση της ΕΤΑΔ απο το 2008 μέχρι και σήμερα.

Η απάντηση είναι συγκεκριμένη: ήξερε τη μισή απο τους ανεπαρκείς υπαλλήλους της εποχής εκείνης και δεν έκανε τίποτα για να διορθώσει το σκανδαλώδες λάθος της σε βάρος του επενδυτή.

Κανονικά έπρεπε να σταματήσει η επένδυση και η μίσθωση. Η ΕΤΑΔ έπρεπε να πάρει πίσω το ακίνητο, να το τακτοποιήσει πολεοδομικά και στατικά και μετέπειτα να το παρέδιδε προς χρήση στον πλειοδότη επενδυτή που είχε υπογράψει στις 28-12-2008 τη σύμβαση μίσθωσης.

Απόδειξη αυτών; Διαβάστε το εξής:

 

Είναι το 7ο έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης προς την ΕΤΑΔ και ο Λιμενικό Ταμείο για την εξομοιούμενη ζώνη. Η ιδιοκτήτρια ΕΤΑΔ απουσίαζε απο όλα. Ομοι έγγραφα είχε λάβει απο το 2006 και μέχρι το 2018!!!

Συνεπώς, η ΕΤΑΔ γνώριζε και όχι μόνο γνώριζε, αλλά έκανε πως δεν καταλάβαινε, ότι σε ένα τέτοιο μέρος, με τέτοιες παρανομίες, τις οποίες είχε εξ’ αρχής το κτίριο αυτό και για όποιες παρεμβάσεις είχε συναινέσει η ίδια να τις κάνει ο επενδυτής προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου.

Ιδού και η απάντηση της Πολεοδομίας Ξάνθης, όταν κλήθηκε να απαντήσει για την οικοδομική άδεια:

Για να προχωρήσεις σε έκδοση οικοδομικής αδείας, θα πρέπει να διαθέτεις Βεβαίωση Χρήσης Γης. Σε ένα παράνομο κτίριο, ποιος θα βεβαιώσει τι;

Αντ’ αυτού ξέρετε τί έκανε η “νομιμότατη ΕΤΑΔ”, η οποία επι της ευκαιρίας να πούμε ότι στην ουσία διοικείται με τη σύμφωνη γνώμη Στουρνάρα απο τους “δανειστές” της χώρας μας και των μνημονίων;

Εστειλε επιστολή και ζητούσε ενοίκια για κάτι που δεν μπορεί να λειτουργήσει!!

Ιδού η απόδειξη:


Και το γελοιότερο της κατάστασης;

Αφού δεν ενέδωσε στον ωμό εκβιασμό ο επιχειρηματίας που έβλεπε να πληρώνει τις αμαρτίες του ελληνικού δημοσίου, το “ευχαριστώ” για τη διάσωση της περιουσίας του δημοσίου ήταν το παρακάτω κατασχετήριο:

ΣΗΜΕΡΑ…

Μετά απο όλα αυτά, η επενδύτρια εταιρεία “ΒΙΟΤΕΛ Α.Ε.”, υπέστη έξωση, παρ’ όλο που είχε φτιάξει ένα μικρό παλατάκι!

Μπορεί να μην ήταν ότι τελειότερο, αλλά είναι “στολίδι” για μία περιοχή που σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων ανατολικά και δυτικά δεν διαθέτει άλλο χώρο εστίασης και προσωρινής ψυχαγωγίας.

Κανείς απο τους επίσημους φορείς της πόλης και της Περιφερειακής Ενότητας δεν στήριξε τον επιχειρηματία, παρα μόνο με… “ευχές” και “χτύπημα στην πλάτη”, αφού ποιος στην πραγματικότητα θα ήθελε κόντρα με την “παντοδύναμη” ΕΤΑΔ;

Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Φορέων, όλοι εύχονταν αλλά χωρίς στην ουσία να ακουμπήσουν την “καυτή πατάτα” της ΕΤΑΔ και των Δημοσίων Ακινήτων.

Μήπως γιατί κάποιοι εποφθαλμιούν το έτοιμο μαγαζί; Ισως…

Μήπως γιατί κάποιοι τελικά δεν θέλουν αναπτυγμένη την παράλια ζώνη της Ξάνθης προκειμένου να δουλέψουν οι όμορες Ροδόπης και Καβάλας; Ισως…

Μήπως γιατί κάποιοι τελικά δεν γουστάρουν τον συγκεκριμένο επιχειρηματία εκεί; Αστοχο, αλλά όχι και απίθανο!

Σημασία έχει ότι, ένα κόσμημα ανάπτυξης, που θα έδινε τόνωση στην οικονομία της περιοχής, “κλειδωσε” μπροστά στην αναλγησία της ΕΤΑΔ και του κρατικού μηχανισμού, σε μία Θράκη που αποψιλώνεται διαρκώς!

Μία τέτοια επένδυση, σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας, θα είχε τιμηθεί ήδη απο τον οικείο Δήμο, θα είχε τύχει της υποστήριξης υπουργών και άλλων…

Αλλά βλέπεις τα Αβδηρα δεν φέρνουν ψήφους και δημοσιότητα…

Παρακάτω δημοσιεύουμε την κατάσταση που περιήλθε το ακίνητο μετά την ανακατασκευή του στο λιγο χρονικό διάστημα που δούλεψε, αφήνοντας εδώ το ερώτημα:

-Θα βρεθεί ένας πολιτικός με όραμα, τόλμη και γενετικούς αδένες να πάει αυτό τον τόπο μπροστά;







Δεν υπάρχουν σχόλια