GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ψώνια χωρίς ραντεβού από τη Μ. Εβδομάδα;

Προς κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα οδεύει η αγορά, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ο Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Στα...


Προς κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα οδεύει η αγορά, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ο Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης εκτιμά ότι από την επόμενη εβδομάδα – πάντα με βάση και την θέση των ειδικών της αρμόδιας επιτροπής – θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, και αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

Επιπλέον ανέφερε ότι πως ακόμα και πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού.

Ο ίδιος σημείωσε πως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test το οποίο, όπως επισήμανε, θα εφαρμοστεί άμεσα στο λιανεμπόριο και τους εργαζομένους σε αυτό, κατά τα πρότυπα των σχολείων, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα, οπότε και αυτό θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα με τη χρήση του ΑΜΚΑ του καθενός.

Την ίδια ώρα και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με την κατάργηση των ραντεβού στο λιανεμπόριο. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι γίνεται αγώνας για να ενταθεί η διαδικασία των self test και τόνισε ότι στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες είναι εφικτό ενδεχομένως την Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με κατάργηση των ραντεβού. Οπως εξήγησε θα ισχύει ο περιορισμός των τριών ωρών με SMS και η τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων εντός. «Στόχος του υπουργείου είναι να καταργηθεί το click inside, εφόσον προλάβουμε τους στόχους» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια