GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το Μήνυμα της Κυριακής και το πρόγραμμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ κ.κ. Π Α Ν Τ Ε Λ Ε Η Μ Ο Ν Ο Σ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ
κ.κ. Π Α Ν Τ Ε Λ Ε Η Μ Ο Ν Ο Σ

Σάββατο 20-3-2021
  ΩΡΑ: 07:00-10:00
Θεία Λειτουργία εἰς τό πανηγυρίζον Ἱερό Παρεκκλήσιο Ἁγίων Θεοδώρων Σαμακώβ Ξάνθης.

Κυριακή 21-3-2021
  ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης.
  ΩΡΑ: 18:00-20:00 Α΄ Κατανυκτικός Ἑσπερινός εἰς τόν Ἱερό
 Καθεδρικό Ναό τῆς Τοῦ Θεοῦ Σοφίας Ξάνθης.

Τετάρτη 24-3-2021
  ΩΡΑ: 18:00-19:30
Μέγας Ἑσπερινός εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό ΝαόΕὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Σταυρουπόλεως.

Πέμπτη 25-3-2021
  ΩΡΑ: 07:00-10:30
Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό τῆς Τοῦ Θεοῦ Σοφίας Ξάνθης.
  ΩΡΑ: 10:30 Δοξολογία ἐπί τῇ Ἐθνική Ἑορτῇ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«Η ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ»

 

Η Εκκλησία μας γιορτάζει στη σημερινή Κυριακή της Ορθοδοξίας τον θρίαμβο της ορθοδόξου πίστεως «κατά πασών των αιρέσεων». Και μάλιστα όχι μόνον όσων ανεφύησαν στο παρελθόν, αλλά και όσων εξακολουθούν να υπάρχουν η θα αναφανούν στο μέλλον! Είναι κυρίαρχη η πίστη της Εκκλησίας στον λόγο του Κυρίου ότι «πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής».

  Όσοι πολέμιοι και αν αναφανούν, όσες μεθόδους και αν μηχανευθούν, η Εκκλησία θα μένει εις τον αιώνα ως το ασφαλές καταφύγιο των ανθρώπων, λιμάνι σωτηρίας και σκάλα προς τον ουρανό. Κι αυτό το έχει αναδείξει η μέχρι τώρα ιστορία!

  Στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα προβάλλεται η εμπειρία ως ο καλύτερος τρόπος να γευθεί κανείς την πίστη. Παρουσιάζεται το παράδειγμα του αποστόλου Φιλίππου, ο οποίος αν και έτοιμος και επιθυμώντας να συναριθμηθεί στους μαθητές του Χριστού, από συστολή δίσταζε. Τον διευκολύνει λοιπόν ο Χριστός και τον καλεί να γίνει μαθητής του. Κι αυτός, αφού πει το ολοπρόθυμο «ναι», φροντίζει και για τον φίλο του, τον Ναθαναήλ, λέγοντας «ευρήκαμε τον Μεσσία».

  Κι ο Ναθαναήλ όχι από απιστία, αλλά επειδή ήθελε να διασταυρώσει τα όσα του έλεγε ο Φίλιππος με τα όσα γνώριζε διδασκόμενος την πατρική του πίστη, καλόπιστα απαντά «Εκ Ναζαρέτ δύναται τι αγαθόν είναι;». Τότε ο Φίλιππος δίνει αμέσως την καλύτερη απάντηση: «Έρχου και ίδε»! Έλα να δεις μόνος σου. Έλα να ζήσεις. Έλα να ερευνήσεις και θα δεις. Η αληθινή πίστη δεν έχει τίποτε να κρύψει, δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, δεν έχει τίποτε να διστάσει.

  Όταν ο Ναθαναήλ φθάνει να συναντήσει τον Χριστό, Εκείνος τον προσφωνεί με το «ίδε αληθώς Ισραηλίτης εν ω δόλος ουκ έστιν». Κι αυτό ήταν αρκετό για να ομολογήσει ο Ναθαναήλ «Συ ει ο Υιός του Θεού, συ ει ο βασιλεύς του Ισραήλ» και να καταστεί ένας από τους πλέον φλογερούς Αποστόλους!

  Γνωρίζει ο Χρίστός πότε ο καθένας είναι έτοιμος να τον ομολογήσει ως Κύριό του και Θεό του. Δεν υποχρεώνει, δεν εκβιάζει, δεν βιάζεται. Ως φίλος περιμένει ζητώντας και από εμάς να συνεργαζόμαστε μαζί του για την επιστροφή και την σωτηρία των αδελφών μας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια