GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Lockdown: Σε νευρική κρίση το λιανικό εμπόριο – Μειωμένη κίνηση και ελάχιστος τζίρος

Τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο εντείνουν την αγωνία του εμπορικού κόσμου, καθώς το μέλλον για τις επιχειρήσεις διαγράφεται δυσοίωνο. Οι δηλώσε...

Τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο εντείνουν την αγωνία του εμπορικού κόσμου, καθώς το μέλλον για τις επιχειρήσεις διαγράφεται δυσοίωνο. Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για άνοιγμα και κλείσιμο της αγοράς το επόμενο διάστημα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ενδεικτικές για τη δυσμενή κατάσταση με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η αγορά το επόμενο διάστημα.

Ήδη από τη Δευτέρα η κίνηση στα καταστήματα είναι περιορισμένη και ο τζίρος σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες δυο εβδομάδες. Οι επαγγελματίες του κλάδου επισημαίνουν πως ουσιαστικά χάθηκε η εκπτωτική περίοδος, γεγονός που επιτείνει τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν ήδη οι επιχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ τα εμπορικά καταστήματα που έχουν τη δυνατότητα για click inside στις «κόκκινες» περιοχές εφαρμόζουν διαφορετική πολιτική στη λειτουργία τους μετά την επιβολή των νέων μέτρων. Οι καταναλωτές από την πλευρά τους εμφανίζονται μπερδεμένοι, αφού θα πρέπει να γνωρίζουν, τι ισχύει σε κάθε κατάστημα.

Μεγάλες αλυσίδες ένδυσης και υπόδησης όπως ο Όμιλος Inditex που δραστηριοποιείται στη χώρα με τα σήματα, ZARA, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho προχώρησε στην απόφαση να μην λειτουργήσει με click inside. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, στις συγκεκριμένες αλυσίδες είναι δύσκολο να εφαρμοστεί το ραντεβού εντός του καταστήματος, ενώ το κόστος λειτουργίας είναι πολύ υψηλότερο συγκριτικά με τα έσοδα που θα έχουν με τη συγκεκριμένη μέθοδο. Αντίθετα πάντως ο όμιλος H&M, εφαρμόζει κανονικά τη νέα μέθοδο.

Άνοιξε- κλείσε για τα Jumbo
Στην περίπτωση των Jumbo, μετά την ΚΥΑ του υπουργείου Ανάπτυξης που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, ο Όμιλος ανέτρεψε την αρχική απόφαση που είχε λάβει να λειτουργήσει με click inside και ενώ το click away δεν εφαρμόστηκε ούτε την περίοδο του Δεκεμβρίου.

Ετσι, ενώ αρχικά η εταιρεία αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα Jumbo σε Αττική, Χαλκίδα, Πάτρα, μετά από λίγες ώρες πήρε πίσω την απόφαση και έτσι τα καταστήματα του Ομίλου άνοιξαν από χθες.

Aπό την άλλη πλευρά, Πλαίσιο και τα Public κάνοντας χρήση ΚΑΔ των βιβλιοχαρτοπωλείων, λειτουργούν κανονικά την υπηρεσία click inside έστω και μόνο για τις αγορές βιβλίων και χαρτικών.

Ζητούν επέκταση του click inside
Στον αντίποδα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητούν την επέκτασή click inside και σε άλλους κλάδους.

Οι έμποροι της Αθήνας μάλιστα απέστειλαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας, επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με αίτημα να ενταχθούν άμεσα στη λειτουργία με την διαδικασία του click inside και οι κλάδοι της αργυροχρυσοχοΐας, των υφασμάτων & κουρτινών, των επίπλων και των ανθοπωλείων, στις κόκκινες περιοχές.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια