GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επίδομα 534 ευρώ: Καταβάλλονται αύριο οι αναστολές Ιανουαρίου – Ποιοι άλλοι θα λάβουν λεφτά

Λεφτά στους λογαριασμούς τους θα δουν αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου χιλιάδες εργαζόμενοι, καθώς θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού ύ...

Λεφτά στους λογαριασμούς τους θα δουν αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου χιλιάδες εργαζόμενοι, καθώς θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για τις αναστολές Ιανουαρίου καθώς και η κρατική επιδότηση για το μήνα Δεκέμβριο για όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία».

Να σημειωθεί πως αύριο πληρώνεται επίσης η αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο 2020 για τους ενταγμένους στο μηχανισμό «Συν-Εργασία».

Ακόμη αύριο, Πέμπτη πληρώνονται οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο που δικαιούνται Επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Ειδικότερα, όσοι εργαζόμενοι παρέμειναν ολόκληρο τον Ιανουάριο σε αναστολή θα λάβουν το πλήρες ποσό των 534 ευρώ. Διαφορετικά θα δοθεί αναλογία, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα.

Τον Ιανουάριο είχαν τεθεί σε αναστολή σύμβασης 642.153 εργαζόμενοι από 163.689 επιχειρήσεις. Σχεδόν οι μισοί, δηλαδή οι 300.073 εργαζόμενοι σε αναστολή προέρχονται από 59.573 κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις, ενώ οι υπόλοιποι 342.080 εργαζόμενοι δηλώθηκαν σε αναστολή από ανοιχτούς αλλά πληττόμενους βάσει ΚΑΔ εργοδότες.

Περίπου ο ίδιος αριθμός αναστολών είχε δηλωθεί και το Δεκέμβριο, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι η αγορά παραμένει «διασωληνωμένη» και τα επιδημιολογικά φαινόμενα προς το παρόν δεν αφήνουν περιθώρια για σταδιακή άρση των κρατικών μέτρων στήριξης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δηλώσεις των εργοδοτών για τις αναστολές του Φεβρουαρίου θα πρέπει να προαναγγελθούν έως τις 5/2 στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και όχι να δηλωθούν εκ των υστέρων όπως συνέβαινε τους τελευταίους μήνες.

Οι αναστολές του Φεβρουαρίου, που πραγματοποιούνται με τις λίστες ΚΑΔ του Ιανουαρίου, πρέπει να δηλωθούν έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5/2, εφόσον:

· η αναστολή σύμβασης διαρκεί όλο τον μήνα (1-28/2) ή
· η χρονική διάρκειά της ξεκινά εντός της τρέχουσας εβδομάδας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια