GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Δήμος Ξάνθης πληρώνει νομικό-καθηγητή για να "επιστρέψει" ο καθαιρεθείς Φερτούν στο Δήμο, πριν την απόφαση του ΣτΕ!!

  Ο Χασάν Ογλού Φερτούν δεν αθώθηκε για το αδίκημα της δωροδοκίας εκλογέων!: Που είχε μηνυθεί και καταγγελθεί κι απο άλλον υποψήφιο δήμαρ...

 

Ο Χασάν Ογλού Φερτούν δεν αθώθηκε για το αδίκημα της δωροδοκίας εκλογέων!: Που είχε μηνυθεί και καταγγελθεί κι απο άλλον υποψήφιο δήμαρχο το 2014; Απλά ...παραγράφηκε το αδίκημα το οποίο τέλεσε και πρέπει να ελεγχθούν σε αυτό απο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και οι δικαστές που ευθύνες!

Και όχι μόνο καθαιρέθηκε απο τον Γραμματέα της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ κ.Σάββα, αλλά είχε προηγηθεί και η αργία του, η οποία παραμένει!

*Αλήθεια ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τι λέει επ' αυτού; Πως ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΕ το αδίκημα του Χασάν Ογλού Φερτούν; Δεν έχουν ευθύνη οι δικαστές που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση;  

*ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ! Ο Τσέπελης δια μέσω Οικονομικής Επιτροπής κι όχι του δημοτικού συμβουλίου όπου θα είχε ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ το παρόμοιο αίτημα, επιχειρεί να επαναφέρει τον Φερτούν που εκλέχτηκε με ...άλλη παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο με νομική ...γνωμάτευση, χωρίς να περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας! Κι ενώ υφίσταται πλην της καθαίρεσης απο τον Σάββα και η αργία!

Συνεχίζονται τα απίστευτα αλλά αληθινά στο Δήμο Ξάνθης του Τσέπελη με νέο ...«σκανδαλάκι» και καραμπινάτη φυσκά υπόθεση διαπλοκής -αφού χωρίς να περιμένει ο δημαρχος  να συζητηθούν στο ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του Γραμματέας της Αποκεντρωμένης κυρίου Ιωάννη Σάββα  που  ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ τον Χασάν Ογλού Φερτούν απο το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, διότι το τελεσίδικο αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε ο πρώην αντιδήμαρχος, έγινε ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ με την παραγραφή του,, δηλαδή δεν αθωώθηκε επί της ουσίας, το δε αδίκημα της εξαγοράς εκλογέων, θεωρείται ιδιαίτερα ΒΑΡΥΤΑΤΟ!!!

Τώρα λοιπόν ο Δήμος Ξανθης με εντολές του Δημάρχου Ξάνθης κ.Τσέπελη,  ΠΛΗΡΩΝΕΙ με χρήματα των δημοτών  -κι ενώ ο Δήμος έχει τρεις δικηγόρους- ιδιώτη νομικό-καθηγητή -που στην πραγματικκότητα θα "νομιμοποιήσει" τη νομική γνωμάτευσή του δικηγόρου-καθηγητή του Χασάν Ογλού Φερτούν κυρίου Φιλίππου που ττον εκπροσώπησε στο ΣτΕ- πληρώνοντας μάλιστα για το σκοπό αυτό,  το ποσόν των 1.000 ευρώ! Το όριο δηλαδή της χρηματικής αμοιβής για να περάσει μια απόφαση απο την Οικονομική Επιτροπή κι όχι απο το δημοτικό συμβούλιο απο το οποίο θα είχε απορριφθεί φυσικά αν πήγαινε!!!

Κι όλα αυτά επαναλαμβάνω, για να γνωμοδοτήσει ο δικηόρος-καθηγητής, υπέρ της «επιστροφή» του ΧΑΣΑΝ ΟΓΛΟΥ ΦΕΡΤΟΥΝ…πριν την οριστική απόφαση του ΣτΕ που θα συζητηθεί μέσα στο Μάρτιο 2021!

Τώρα πόσο νόμιμα είναι αυτά (σ.σ Ηθικά σίγουρα όχι..); Θα κριθούν φαντάζομαι απο στην Αποκεντρωμένη, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τους Επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, αφού σε μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ πληρώνει ο Δήμος Ξανθης!!! Αλλά ήδη η συγκεκριμένη υπόθεση δημιουργεί ένα πανελλήνιο θέμα, αφού στην πραγματικότητα ένας Δήμος, γράφει στα παλιά του υποδήματα του και την Αποκεντρωμένη αλλά και  το  ΣτΕ!!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ
Και με απλά λόγια, ο Δήμος Ξάνθης πληρώνει πλέον για τον υπό καθαίρεση αλλά και...αργία (!) δημοτικό σύμβουλο Χασάν Ολγού Φερτούν που εξελέγη με τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και αμέσως μετά....μετεπεδήσε στον αντίπαλο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη για να πάρει...θέση και αξίωμα, ενώ στην ουσία αυτό αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ!!!


Καραμπινάτη δηλαδή εξαγορά συνείδησης!!! Με λεφτά των δημοτών!!!
 Δηλαδή απίστευτα και ιστορικά πράγματα! Ο ΔΗΜΟΣ Τσέπελη δια μέσω Οικονομικής Επιτροπής κι όχι του δημοτικού συμβοιυλίου όπου θα είχε ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ το παρόμοιο αίτημα, επιχειρεί να επαναφέρει τον Φερτύν στο δημοτικό συμβούλιο με νομική ...γνωμάτευση, χωρίς να περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Αλήθεια ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τι λέει επ' αυτού; Και στα αλήθεια, πως ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΕ το αδίκημα του Χασάν Ογλού Φερτούν; Δεν έχουν ευθύνη οι δικαστές που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση;  

Ιδού και το συγκεκριμένο 23ον τελευταίοθέμα  που αναφέρει επί λέξη τα παρακάτω:

«23ο ΘΕΜΑ : Ανάθεση σε Δικηγόρο, Καθηγητή Διοικητικού Δικαίου, για τη σύνταξη γνωμοδότησης, μετά από προσωρινή διαταγή του ΣτΕ. (συντάκτρια Ελένη Χατζηλιάδου)»

-Εμείς απλά ρωτάμε ως εφημερίδα. «Γνωμοδότηση για την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, γνωμοδότηση και για την….ΑΡΓΙΑ στην οποία είχε τεθεί ευθύς εξ’ αρχής με απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Ιωάννη Σάββα.

Το ωραίο της υπόθεσης
Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης στις 2 Φεβρουαρίου θα γίνει με τηλεδιάσκεψη!

Σημειώνεται οτι τα ποσά που δεν υπερβαίνουν τα 1000 ευρώ περνούν από την Οικονομική Επιτροπή κι όχι το Δήμο Ξάνθης.

Τώρα τι συνέπεεις μπορεί να έχουν αυτοί που θα ψηφίσουν την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 το συγκεκριμένο θέμα...θα φανεί!!! Εμείς πάντως ως εφημερίδα το χαρακτηρρίζουμε ωμά ως  ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ! Αφού ο Δήμος Ξάνθης και η παράταξη Τσέπελη στην ουσία ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για έναν δημοτικό σύμβουλο που εκλέχτηκε με...αντίπαλη παράταξη!!!  

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ  ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 2/2/2021

Σας προσκαλούμε σε τακτική, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση, την 2 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:30 προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 184 του Ν.4365/2019, το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης Κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του», τις αριθμ.18318/13-3-2020, 40/-31-3-2020, 163/33282-29.05.2020, 60249/22-9-2020 και την αριθ.Πρωτ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/132/οικ.20413/03-11-20 εγκυκλίους του ΥΠΕΣ και το άρθρο 67 του Ν.3852/2010 προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες διατάξεις, προκειμένου ληφθούν σχετικές αποφάσεις, στα παρακάτω θέματα, της ημερήσιας διάταξης.

01ο ΘΕΜΑ : Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Ενημέρωση αρχιτεκτονικής μελέτης του διατηρητέου κτιρίου του πρώην Δημαρχείου με νέα δεδομένα αποτυπώσεων – στατικών & έκθεση τεκμηρίωσης προσβασιμότητας Α.Μ.Ε.Α.» (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Ιωάννης Ζερενίδης)

02ο ΘΕΜΑ : Ορισμός Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Βελτίωση οδοστρωμάτων σε οδούς της ΔΕ Ξάνθης» (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Ιωάννης Ζερενίδης)

03ο ΘΕΜΑ : Έγκριση υποβολής (αίτησης χρηματοδότησης) πρότασης ένταξης πράξης με τίτλο: «Δράσεις ηλεκτροκίνησης στους Δήμους» στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον άξονα προτεραιότητας: «Περιβάλλον» της Πρόσκλησης ΑΤ12 και αποδοχή των όρων συμμετοχής (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Ιωάννης Ζερενίδης)

04ο ΘΕΜΑ : Τροποποίηση των με αριθμ.πρωτ.17480/27-7-2020 & 18444/31-7-2020 συμβάσεων για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού. (εισηγητής Επιτροπή Παραλαβής Προμηθειών)

05ο ΘΕΜΑ : Έγκριση του από 4 Ιανουαρίου 2021 πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου που αφορά τον συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο: «Εργασίες συντήρησης και επισκευής των οχημάτων του Δήμου Ξάνθης (Αφορά τις Ομάδες 3-5-6)» (εισηγητής Αθανάσιος Βαρελτζίδης, Πρόεδρος Επιτροπής)

06ο ΘΕΜΑ : Έγκριση του από 26 Ιανουαρίου 2021 πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου που αφορά τον συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο: «Συντήρηση, επισκευή και αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτιρίων Δήμου Ξάνθης» (εισηγητής Αθανάσιος Βαρελτζίδης, Πρόεδρος Επιτροπής)

07ο ΘΕΜΑ : Έγκριση του από 18/12/2020 πρακτικό διενέργειας του συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο:

«Υπηρεσίες για την διερεύνηση των δυνατοτήτων σύστασης Ενεργειακής Κοινότητας από

φορείς του Δήμου Ξάνθης – Ενεργειακός σχεδιασμός Δήμου» (εισηγητής Αθανάσιος Βαρελτζίδης, Πρόεδρος Επιτροπής)

08ο ΘΕΜΑ : Έγκριση του από 26 Ιανουαρίου 2021 πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών, για την κατάρτιση του μητρώου ιδιοκτητών οχημάτων και μηχανημάτων έργου (εισηγήτρια Δέσποινα Ράπτη, Πρόεδρος Επιτροπής)

09ο ΘΕΜΑ : Έγκριση του αριθμ.2 πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού «Μελέτη πεζογέφυρας & διαμόρφωση κόμβου σύνδεσης Παλιάς & Νέας Μορσίνης» (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

10ο ΘΕΜΑ : Έγκριση του από 3-12-2020 πρακτικού φανερής μειοδοτικής και προφορικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου, για τις ανάγκες στέγασης του 2ου Νηπιαγωγείου Κιμμερίων Ξάνθης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

11ο ΘΕΜΑ : Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την έγκριση της 1ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2021 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

12ο ΘΕΜΑ : Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση έκθεσης 4ου τριμήνου έτους 2020 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού (συντάκτρια Μαρία Σπανού)

13ο ΘΕΜΑ : Έγκριση του απολογισμού οικονομικού έτους 2020 της Σχολικής Εφορείας του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Χρύσας. (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

14ο ΘΕΜΑ : Έγκριση εκτός έδρας μετακίνησης του Δημάρχου Ξάνθης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

15ο ΘΕΜΑ : Αποδοχή παράτασης της δωρεάν και άνευ ανταλλάγματος παραχώρησης χρήσης δύο ισογείων καταστημάτων και εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης (συντάκτρια Μαρία Σπανού)

16ο ΘΕΜΑ : Αποδοχή δωρεών (συντάκτρια Μαρία Σπανού)

17ο ΘΕΜΑ : Έγκριση της από 10-9-2020 προγραμματικής Σύμβασης «Λειτουργική αναβάθμιση συστήματος συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών ή και άλλων προϊόντων κατά την έννοια του Νόμου 2939/2001 και βελτίωση μεθοδολογίας Διαχείρισής του - Υποστηρικτικές ενέργειες Δήμου Ξάνθης» (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Σιαμπάν Μπαντάκ)

18ο ΘΕΜΑ : Τροποποίηση των εγγράφων της σύμβασης για το έργο «Συντονισμός και υλοποίηση δράσεων Δήμου Ξάνθης στο έργο: “BUSINESS EXCELLENCE IN TOURISM” (EXCELTOUR)» και παράταση της προθεσμίας παραλαβής προσφορών

19ο ΘΕΜΑ : Οικονομική ενίσχυση άπορου Δημότη (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ)

20ο ΘΕΜΑ : Εξουσιοδότηση των δικηγόρων του Δήμου Ξάνθης, για παράσταση και εκπροσώπηση του Δήμου Ξάνθης, ενώπιον Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης στις 20-10-2021 (συντάκτης Ιωάννης Λάμπρου)

21ο ΘΕΜΑ : Εξουσιοδότηση των δικηγόρων του Δήμου Ξάνθης για την κατάθεση προτάσεων & προσθήκης
-           αντίκρουσης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (συντάκτρια Ελένη Χατζηλιάδου)

22ο ΘΕΜΑ : Εξουσιοδότηση των δικηγόρων του Δήμου Ξάνθης, για την κατάθεση αίτησης ανατροπής κατάσχεσης ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ξάνθης (συντάκτρια Ελένη Χατζηλιάδου)

23ο ΘΕΜΑ : Ανάθεση σε Δικηγόρο, Καθηγητή Διοικητικού Δικαίου, για τη σύνταξη γνωμοδότησης, μετά από προσωρινή διαταγή του ΣτΕ. (συντάκτρια Ελένη Χατζηλιάδου)

Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Εμμανουήλ Τσέπελης


Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια