GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Καιρός: Ψυχρή εισβολή από τον «Λέανδρο» – Πού θα χιονίσει σήμερα Πέμπτη]

Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις αναμένονται για σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021. Θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση. Άνε...

Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις αναμένονται για σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021. Θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Χιονοπτώσεις αναμένονται έως το πρωί στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και τη Θράκης. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Νέες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν προς το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά και στα ορεινά της κεντρικής και δυτικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo.gr, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -1 έως 6, στη Θράκη από 1 έως 6, στη Θεσσαλία από 1 έως 11, στην Ήπειρο από -2 έως 9, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 2 έως 13, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 3 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 12, στις Κυκλάδες από 8 έως 12 και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 7 έως 14 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:
 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και αναμένεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων. Το βράδυ θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και εκ νέου από αργά το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου από -02 (μείον δύο) μέχρι 05 βαθμοί Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα απο το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα βόρεια εκ νέου θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρεοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια