GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Θ. Καράογλου: “Ο κορονοϊός είναι ανεπιθύμητος στο εορταστικό μας τραπέζι”]

  “Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να τραβήξουμε γραμμή άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό” προέτρεψε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου τις Αρχές και ...

 

“Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να τραβήξουμε γραμμή άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό” προέτρεψε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου τις Αρχές και τους φορείς της Π.Ε. Κιλκίς, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα με θέμα την πορεία της πανδημίας στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) έκανε ειδική μνεία στο νοσηλευτικό προσωπικό της περιοχής που δίνει καθημερινά μια δύσκολη μάχη, ενώ συνεχάρη τις Αυτοδιοικητικές Αρχές Α’ και Β΄ βαθμού για την προσήλωση που δείχνουν στην αυστηρή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. “Απαιτείται εγρήγορση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα μέχρι την τελική νίκη επί της πανδημίας”, σημείωσε ο κ. Καράογλου, εξηγώντας πως “η έξοδος από την υγειονομική κρίση δεν θα είναι σύντομη και εκείνο που πρέπει να γίνει κτήμα των πολιτών είναι ότι παρά την έναρξη των εμβολιασμών, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη“.

“Ιδιαίτερα τα επόμενα 24ωρα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί”, συνέχισε, αφού η εορταστική περίοδος θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την επόμενη ημέρα της 7ης Ιανουαρίου. “Αν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ξεφύγουν τα πράγματα, τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν. Γι’αυτό φέτος το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι θα θυμίζει… Πάσχα, αφού δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για πειραματισμούς και χαλάρωση. Θα στερηθούμε την παρέα προσώπων που αγαπάμε, όμως θα το κάνουμε για να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Άρα, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά πρέπει να τραβήξουμε γραμμή άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό“, ανέφερε.

Τόνισε, μάλιστα, πως: “Με την υπεύθυνη στάση μας θα πρέπει να δείξουμε στον κορωνοϊό ότι είναι ανεπιθύμητος στο εορταστικό τραπέζι και στο σπίτι μας. Να του δείξουμε ότι δεν θέλουμε να μας κάνει… ποδαρικό το 2021. Επομένως τα μέτρα δημόσιας υγείας και οι περιορισμοί των επαφών πρέπει να συνεχιστούν. Δεν χαλαρώνουμε ούτε στιγμή, διότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν“.

Αναφορικά με την επικείμενη έναρξη των εμβολιασμών ο κ. Καράογλου παρατήρησε πως πρόκειται για μια εξέλιξη που αποτελεί “φως στον ορίζοντα”.  Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τελείωσε ο πόλεμος με την πανδημία. “Παράλληλα με τη μάχη του εμβολιασμού θα πρέπει να δώσουμε και να κερδίσουμε εξίσου σημαντικές μάχες για τη σωστή χρήση της μάσκας, την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, την πειθαρχημένη κοινωνική συμπεριφορά. Ο επικίνδυνος και φονικός ιός πρέπει να περιοριστεί, γιατί όσο κυκλοφορεί αυξάνονται και οι πιθανότητες μετάλλαξής του“, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) με τις Αρχές και τους φορείς της Π.Ε. Κιλκίς, την οποία χαιρέτισε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Κυριακίδης, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Γιάννης Ανδρίτσος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Χρήστος Χατζημλάδης και ο Γενικός Διευθυντής της Ε.Α.Σ.Θ. κ. Κώστας Γιαννόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια