GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Ξανθιώτες ξενοδόχοι σε απόγνωση…]

    -Τεράστιο ενδιαφέρον από πολλούς επαγγελματίες του κλάδου να μετατρέψουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες σε κάτι άλλο, πιο λειτουργικό ...

 

 

-Τεράστιο ενδιαφέρον από πολλούς επαγγελματίες του κλάδου να μετατρέψουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες σε κάτι άλλο, πιο λειτουργικό και οικονομικά πιο ανταποδοτικό.

Απόστολος Αγκόρτσας:
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μετατροπή ξενοδοχείων σε κέντρα αποκατάστασης ή ιατρικά κέντρα στα χρόνια της υγειονομικής κρίσης…»

  Κλειστά λόγω των ειδικών συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία παραμένουν τα ξενοδοχεία της Ξάνθης, έχοντας χάσει πλέον κάθε ελπίδα για γρήγορη ανάκαμψη από την υγειονομική κρίση.

  «Δεν έχουμε κλείσει με κρατική εντολή αλλά λόγω της δημιουργηθείσας κατάστασης με τον κορονοϊό…» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι «προφανώς και έπρεπε να παρθούν τα μέτρα για λόγους δημόσιας υγείας. Από άποψη υγείας τα μέτρα κρίνονται σωστά. Υπάρχει το εθνικό καλό, υπάρχει και το συντεχνιακό καλό. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν αντίμετρα για τον δικό μας κλάδο, που δεινοπαθεί εξαιτίας αυτής της κατάστασης…».

  Η πανδημία έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο καθώς η αδυναμία μετακίνησης μεταξύ νομών, αλλά και οι πτήσεις από το εξωτερικό που βρίσκονται στο ναδίρ, καθιστούν τη λειτουργία των ξενοδοχείων αδύνατη, παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο lockdown.

  Από την άλλη, η Πολιτεία σύμφωνα με τις ίδιες επισημάνσεις δεν έχει ενεργοποιήσει κάποιο πρόγραμμα ουσιαστικής στήριξης του κλάδου.

  Όπως ενδεικτικά αναφέρει ο κ. Α. Αγκόρτσας, «δεν θα μπορέσουν να πάρουν το βοήθημα οι ξενοδόχοι αφού έχει ως βασική προϋπόθεση να μην υπάρχουν οφειλές στο ΙΚΑ. Όλοι έχουν οφειλές στο ΙΚΑ, άρα δεν θα το πάρουν…».

  Αναφορικά τώρα με τους αναπτυξιακούς νόμους, όπως συνεχίζει ο ίδιος, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον και σε αυτή την περίπτωση, μιας και αφορούν αυτούς που θα έχουν την ιδία συμμετοχή. Πόσοι όμως έχουν τέτοια δυνατότητα; Ιδού το μεγάλο ερώτημα όλων. Από την άλλη, ακόμη κι αυτοί που είναι πρόθυμοι να «ρίξουν» χρήματα σε μια επένδυση, πώς θα το κάνουν, όταν δεν υπάρχουν εγγυήσεις.

  «Οι τράπεζες πλέον δεν δείχνουν καμία απολύτως ανοχή και είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε κανονικά…» συμπληρώνει επίσης ο κ. Α. Αγκόρτσας.

  Με όλα αυτά τα δεδομένα σε εξέλιξη, οι ξενοδόχοι δεν βλέπουν καμία προοπτική για γρήγορη ανάκαμψη. Αυτός είναι κι ο λόγος που πολλοί επαγγελματίες του κλάδου ψάχνουν για εναλλακτικές δραστηριότητες στα δύσκολα χρόνια της υγειονομικής κρίσης. Ουσιαστικά, όπως παραδέχεται κι ο κ. Α. Αγκόρτσας, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς ξενοδόχους να μετατρέψουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες σε κάτι άλλο, όπως κέντρα αποκατάστασης ή ιατρικά κέντρα, με την ελπίδα ότι η αλλαγή χρήσης θα τους σώσει από την οικονομική καταστροφή. Άλλωστε, η συγκεκριμένη πρακτική έχει ήδη εφαρμοστεί σε κάποια ξενοδοχεία γειτονικών νομών.
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια