GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Δήμος Ξάνθης: Ο «Δούρειος Ίππος» του Τουρκικού Προξενείου]

  Στις 23 Μαρτίου 2019, λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο «V» σε άρθρο με τίτλο «Ξάνθη – Υποψήφιος δήμαρχος ζητά την στήριξ...

 

Στις 23 Μαρτίου 2019, λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο «V» σε άρθρο με τίτλο «Ξάνθη – Υποψήφιος δήμαρχος ζητά την στήριξη Ψευτομουφτή», γινόταν αναφορά σε τοπικά ΜΜΕ που έκαναν αρκετές αναφορές στις σχέσεις του Μανώλη Τσέπελη, Υποψήφιου Δημάρχου τότε, νύν σήμερα,  με στελέχη του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ (DEB) ενώ ο ίδιος φρόντιζε την σχέση αυτή να την προβάλλει συχνά από φωτογραφικό υλικό, απευθυνόμενος προφανώς στους προξενικούς.

Τελικά ο ίδιος κερδίζει τις εκλογές και μαζί του εκλέγονται ως δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του και τρεις μουσουλμάνοι οι οποίοι είναι πιστοί στον χότζα Αχμέτ Μετέ και πριμοδοτήθηκαν από αυτόν. Ο ίδιος ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης αρνείται ότι στηρίχθηκε στην βοήθεια του Μέτε και κατ επέκταση του Τουρκικού Προξενείου.

Όμως τα όσα επακολούθησαν τον διέψευσαν και επιβεβαιώθηκε ότι εκλέχτηκε γιατί τον επέλεξε ο Μέτε για να μπορέσει να ελέγξει τον Δήμο Ξάνθης. Το Viadiplomacy στις 3/6 σε άρθρο του με τίτλο «Ξάνθη – Τουρκικό Προξενείο και ψευτομουφτής αποκτούν πρόσβαση στον Δήμο Ξάνθης» σημείωνε «δεν συνέβη αυτό όμως στην Ξάνθη όπου ο νέος Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, εξέλεξε με τον συνδυασμό του τρεις μουσουλμάνους οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με τον ψευτομουφτή. Ενώ όλη η Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκε με το DEB, χάθηκε από την επικαιρότητα το βασικό πρόβλημα της Θράκης που είναι οι ψευτομουφτήδες. Στην Ξάνθη, κάποιοι έχουν κατορθώσει όχι μόνο να περιορίσουν την δράση του ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, αλλά και να φτάσουν σε σημείο να την εκμηδενίσουν. Όμως η τελευταία εξέλιξη του δίνει την δυνατότητα να γίνει εκ νέου συνομιλητής και να δείξει , τρομοκρατώντας, στους μουσουλμάνους της περιοχής ότι είναι ο ηγέτης τους, καθορίζει πράγματα, και ως εκ τούτου θα πρέπει να τον υπακούν. Ο νέος δήμαρχος έχει πλέον ένα δύσκολο έργο στο οποίο θα πρέπει να περιορίσει τις απαιτήσεις του ψευτομουφτή ο οποίος το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να αποδείξει την δύναμη του -και εν όψη εκλογών – όχι μόνο στους μουσουλμάνους της περιοχής, αλλά και προς την Άγκυρα και να ζητήσει εκ νέου της υποστήριξη της».

Διαβάστε επίσης: Ο Ψευτομουφτής Ξάνθης πέρασε το όριο στον Εχίνο

Επεισόδιο 1ο
Στην συνέχεια, ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή επισκέφθηκε τον νέο Δήμαρχο και στην φωτογραφία της επίσκεψης που δίνεται στην δημοσιότητα,  εκτός των δύο, απεικονίζονται και οι τρεις μουσουλμάνοι αντιδήμαρχοι οι οποίοι ως εκλεκτοί του Μέτε, όπως αναφέραμε, είναι θετικά προσκείμενοι στο Τουρκικό Προξενείο. Αμέσως η φωτογραφία κυκλοφορεί με θριαμβευτικά σχόλια σε όλα τα τουρκόφωνα ΜΜΕ.

Επεισόδιο 2ο «Ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης και ο Αντιδήμαρχος του νομιμοποιούν τον Αχμέτ Μετέ»
Το βράδυ της 16/10/2019 ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Μανώλη Φανουράκη, βρέθηκαν στα εγκαίνια του υποκαταστήματος “Συνδέσμου Επιστημόνων Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (BTAYTD). Είναι η πρώτη φορά που μεγάλος Δήμος της Θράκης είναι παρών σε εκδήλωση στην οποία γίνονται τα εγκαίνια ενός συλλόγου που αμφισβητεί ανοιχτά την Συνθήκη της Λωζάνης. Στην εκδήλωση ήταν παρών ο Τούρκος Πρόξενος, καλεσμένοι από την Τουρκία και φυσικά ο Αχμέτ Μέτε, μια παράλληλη παράνομη δομή του Ελληνικού κράτους (παρακράτος) την οποία επίσημα ο Δήμαρχος Ξάνθης την αποδέχθηκε, νομιμοποιώντας την παρουσία στην εκδήλωση αντί του νόμιμου Μουφτή Ξάνθης, μαζί και την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης.  Και όπως ήταν αναμενόμενο, η Άγκυρα με το όργανο της τουρκικής προπαγάνδας γνωστό κο Χαλίτ Χαμπίπογλου, ως Πρόεδρο της ABTTF (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης μιας οργάνωσης υποκινούμενης από το Τουρκικό ΥΠΕΞ), μιας οργάνωσης που αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης και αναφέρει όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης ως Τούρκους, σε επιστολή του σημείωνε «Μεταξύ των συμμετεχόντων στην τελετή αυτή τη φορά, ήταν ο Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη Δήμαρχος Ξάνθης και Έλληνας πολιτικός υψηλού επιπέδου. Αυτό δεν είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για εμάς.. Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό να παρευρεθεί στη τελετή ο Τσέπελης. Είναι σημαντικό γιατί μετά από πολύ καιρό, ένας Έλληνας δήμαρχος παρακολούθησε μια εκδήλωση που διοργάνωσε μια ένωση της τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης.».

 

Καμαρώστε τον Ελληνα Δήμαρχο Ξάνθης, πολιτικό υψηλού επιπέδου!
Τους επόμενους μήνες οι κινήσεις και οι επαφές του νέου Δημάρχου δεν επικεντρώνονται μόνο στα όρια του Δήμου, αλλά και σε άλλους Δήμους όπου ο Αχμέτ Μετέ προσπαθεί μέσω παράνομης δραστηριότητας του, να αποκτήσει τον έλεγχο στα Πομακοχώρια.

Με το πρώτο κύμα της Πανδημίας, ο Δήμαρχος Ξάνθης ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα ο οποίος έδωσε έναν δραματικό τόνο, τέτοιο που κάποιοι τον σύγκριναν με Δημάρχους πόλεων που μετρούσαν χιλιάδες νεκρούς. Παρακολουθούσαμε αμήχανοι τις κινήσεις του Δημάρχου Ξάνθης και μάθαμε για άγνωστους χορηγούς που έκαναν δωρεάν στον Δήμο Ξάνθης ράντζα αξίας 100.000 ευρώ ώστε να μετατραπεί το κλειστό γήπεδο της πόλης, Φίλιππος Αμοιρίδης, σε νοσοκομείο αν προέκυπτε ανάγκη. Και σε αυτό το σημείο είναι που τίθενται εύλογα σοβαρά ερωτήματα, που θα έπρεπε να είχαν απασχολήσει τον τοπικό εισαγγελέα.

Το πρώτο και το κυριότερο είναι ποιος ή ποιοι είναι οι πρόθυμοι χορηγοί – χρηματοδότες της δωρεάς; Είναι δημότες του Δήμου Ξάνθης η άλλου Δήμου, η μήπως έχουν σχέσεις ή εργασίες στο εξωτερικό.

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν τηρήθηκαν οι νόμιμές διαδικασίες όπως ορίζει η πολιτεία για τις δωρεές που αφορούν τον Covid-19.

Και τέλος, αν για την δωρεά προϋπήρχε συνεννόηση με το νοσοκομείο Ξάνθης και την νέα Διοικητή.

Μια χρήσιμη παράμετρος που πρέπει να αξιολογηθεί είναι ότι εκείνη την περίοδο (Μάρτιος 2020) η ορεινή περιοχή της Ξάνθης, και ειδικά ο Δήμος Μύκης, που κατοικείται από μουσουλμάνους πομάκους ως επι το πλείστον, συγκεντρώνει την πλειοψηφία των κρουσμάτων κορωνοϊου στο Νομό Ξάνθης. Ο λόγος; Οι περίπου 2000 μετανάστες από τον συγκεκριμένο Δήμο που εργάζονται στα ναυπηγεία της Γερμανίας και της Ολλανδίας σε επικίνδυνες και απαιτητικές εργασίες σε συνθήκες σύγχρονού δουλεμπόριου, επιστρέφουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα από το εξωτερικό όπου ο κορωνοϊός θερίζει, χωρίς τεστς κυρίως οδικώς από το εξωτερικό. Οι εργολάβοι εργοδότες τους, κάτοικοι του Δήμου Μύκης, που τα τελευταία χρόνια έχουν μεγαλουργήσει στο εξωτερικό, αποτελούν την μοναδική εισροή χρήματος στην περιοχή και δια της οικονομικής δύναμης τους και της ευχέρειας να απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους της περιοχής, αποτελούν τους χρηματοδότες ποικίλων δράσεων και ειδικά τους χορηγούς των πάσης φύσεως πολιτικών αστέρων της μειονότητας (δημάρχων, βουλευτών). Αυτοί επέτρεψαν όλους αυτούς τους εργαζόμενους μετανάστες να επιστρέψουν στην Ελλάδα και στον Δημο Μύκης, να διασπείρουν τον κορωνοϊο στις οικογένειες τους και να προκαλέσουν τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή. Καταγράφονται πολλά κρούσματα και θάνατοι οι οποίοι οφείλονταν αφενός σε αυτήν την ανεξέλεγκτη κάθοδο των μεταναστών φορέων κορωνοϊού, και αφετέρου στην επικίνδυνη και επιθετική ρητορική του χότζα Αχμέτ Μέτε που διέδιδε ότι τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στον Εχίνο Ξάνθης ήταν επιθετική ενέργεια των «χριστιανών που στερήθηκαν του δικαιώματος τους να γιορτάσουν το Πάσχα». Αυτοί οι εργολάβοι, απολογούμενοι για την εγκληματική τους αμέλεια, διαδίδουν ότι θα κάνουν δωρεές σε φορείς του Νομού για να βοηθήσουν τους κατοίκους να αντιμετωπίσουν την πανδημία και εκδηλώνουν την πρόθεση τους να κάνουν δωρεές εξοπλισμού ανίχνευσης κρουσμάτων, κλινών, ιατρικών μηχανημάτων!!! Τότε εμφανίζονται τα 100 ράντζα στον Δήμο Ξάνθης και ακούγονται φήμες και για μηχανήματα παροχής οξυγόνου.

Επεισόδιο 3ο
Ωσπου χθες διαβάσαμε την ανάρτηση του Προέδρου του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας ιατρού Μπαλτατζη Χουσείν με την οποία εκδήλωνε την ικανοποίηση του για την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης της δωρεάς της κινητής μονάδας οξυγόνου στον Νοσοκομείο Ξάνθης, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη ότι η δωρεά αυτή ύψους 62.500 ευρώ έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου από επιχειρηματίες της μειονότητας που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό και παρέθετε τα ονόματα τους. Δηλαδή με όχημα τον Δήμο Ξάνθης του κου Τσεπέλη βρέθηκε η φόρμουλα ώστε οι συγκεκριμένοι εργολάβοι – επιχειρηματίες να δωρίσουν ένα μηχάνημα στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Ερωτάται η Διοικητής του Νοσοκομείου; Αυτή είναι η αλήθεια για την δωρεά; Μήπως η δωρεά αυτή χρονολογείται από το πρώτο λοκντάουν του Μαρτίου; Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η ενδεδειγμένη ή αφού επιχειρήθηκε να γίνει με άλλον τρόπο αρχικά, εφευρέθηκε (από ποιον άραγε;) η διαδικασία μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου;

Διαβάστε επίσης: Ξάνθη: «Εισβολή» του Τουρκικού Προξενείου στο Δροσερό;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου 2020
Και ο κύριος Δήμαρχος οφείλει να απαντήσει; Ποια είναι η πραγματική αξία του μηχανήματος; Είναι οι συγκεκριμένοι εργολάβοι ίδιοι με τους χορηγούς των 100 ράντσων; Ποια συμφωνία προηγήθηκε της συγκεκριμένης συναλλαγής; Γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο τα ονόματα των χορηγών; Γιατί δεν επέλεξαν οι συγκεκριμένοι χορηγοί να κάνουν την δωρεά τους στο Υπουργείο Υγείας απευθείας όπως κάνουν όλοι οι χορηγοί ανά την Ελλάδα; Γιατί δεν επέλεξαν να καταθέσουν τα χρήματα τους στον τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται για δωρεές και χορηγίες από την Ελληνική Κυβέρνηση εξ αρχής από την έναρξη της πανδημίας;

Ποια η σκοπιμότητα αυτής της δωρεάς και ποια η προοπτική μιας συναλλαγής του Δήμου Ξάνθης με τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας που αμφισβητεί ανοιχτά την συνθήκη της Λωζάνης και μιλά για τουρκική μειονότητα στην Θράκη;

Τελικά, την δωρεά την έκανε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας ή οι εργολάβοι; Μήπως με την δωρεά των εργολάβων βολεύτηκε και ο κος Μπαλτατζή για να αυτοπροβληθεί και «καπελώνοντας» τους εργολάβους θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι την δωρεά την κάνει το Τουρκικό Προξενείο χρησιμοποιώντας τους εργολάβους; Δηλαδή να το πούμε λαϊκά, με ξένα κόλλυβα να κάνει μνημόσυνο; Τί παιχνίδια παίζονται από το Δήμαρχο Ξάνθης με τον χότζα Μέτε και τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας; Εχει χαθεί τελικά τελείως η μπάλα στον Δήμο Ξάνθης; Ποιος έχει την ευθύνη όλων αυτών των ενεργειών που προοιωνίζουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή; Με ποιο δικαίωμα ο Δήμαρχος Ξάνθης διακινδυνεύει την ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή; Ποιος θα ανακόψει αυτούς τους εργολάβους – επιχειρηματίες της περιοχής που λόγω της μεγάλης τους οικονομικής επιφάνειας τείνουν να γίνουν οι ρυθμιστές των αυτοδιοικητικών και βουλευτικών εκλογών στην Ξάνθη;

Να εστιάσουμε όμως και σε ένα άλλο κρισιμο θέμα που αφορά αυτούς τους εργολάβους. Από τον Αύγουστο του 2020 έως σήμερα έχουν καταγραφεί τρείς θάνατοι και ένας βαρύτατος τραυματισμός μεταναστών της ορεινής περιοχής της Ξάνθης και της Ροδόπης σε εργατικά ατυχήματα στο εξωτερικό. Ποιος ευθύνεται για αυτά; Ποιος ευθύνεται που τρία νεαρά παιδιά με οικογένειες έχασαν την ζωή τους άδοξα και ένα ακόμη χαροπαλεύει στην εντατική; Μήπως οι δωρεές αυτές αποτελούν το «πλυντήριο των ευθυνών των υπευθύνων»;  

Η ελληνική πολιτεία κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο που εξελίσσεται στην ορεινή Ξάνθη και Ροδόπη και διοχετεύει πακτωλούς χρημάτων σε τσέπες λίγων εργολάβων που κερδίζουν από τον ιδρώτα των μεταναστών που ξενιτεύονται για ένα καλύτερο μέλλον για να αντιμετωπίσουν την ανεργία και καταλήγουν να το πληρώνουν με την ζωή τους. Πρέπει η Πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημα πριν είναι πολύ αργά, πριν χαθούν και άλλες ζωές. Δεν είναι ζήτημα μόνο εθνικό, είναι και ζήτημα δικαιοσύνης.

Κρατείστε τα ονόματα του Δημάρχου Ξάνθης Τσέπελη, του Προέδρου του Συλλόγου μειονότητας κου Μπαλτατζή και του χότζα Αχμέτ Μέτε. Θα έχετε κι άλλα επεισόδια στο ρεάλιτυ που διεξάγεται στο Νομό Ξάνθης.  Το χρήμα που ρέει είναι άφθονο και έχει για όλους. Όπως καταλαβαίνουμε, δεν έχει σημασία η πηγή του, ακόμη κι αν είναι του Τουρκικού Προξενείου και των πάσης φύσεως υποτακτικών του, σημασία έχει να γίνεται παιχνίδι έστω κι αν εξυπηρετούνται ξένα προς τα ελληνικά, συμφέροντα.   

Μετάβαση στην Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια