GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Με απόφαση Θεοδωρικάκου....Διοικητικοί υπάλληλοι των ΟΤΑ σε ρόλο δημοτικής αστυνομίας! Το πολιτικό καρναβάλι ήρθε νωρίτερα!]

  ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΞΑΝΘΗ: Είναι σαν να έχουμε Δημοτική Αστυνομία, χωρίς να έχουμε.

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΞΑΝΘΗ: Είναι σαν να έχουμε Δημοτική Αστυνομία, χωρίς να έχουμε.

Απο τη Δημοτική Παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΞΑΝΘΗ, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:  

Σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που “βαφτίζει” τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΟΤΑ σε δημοτική αστυνομία!

Με τροπολογία στο  νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη λήψη μέτρων για την εφαρμογή Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η ΝΔ με το άρθρο 2 της τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους, να βάζουν διοικητικούς υπαλλήλους χωρίς καμιά απολύτως εκπαίδευση, να εκτελούν αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας, που «έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης τους», καθώς «και τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στη δημοτική αστυνομία, ως αρμόδια αρχή ελέγχου και επιβολής κυρώσεων των μέτρων για την αποτροπή της πανδημίας».

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το όχι και τόσο μακρινό 2013, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατάργησε τη Δημοτική Αστυνομία μέσα σε μια νύχτα, υπηρετώντας μνημονιακές επιταγές και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την επανασύστησε.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, αντί να προχωρήσει στην πρόσληψη εκπαιδευμένου προσωπικού (τώρα που δεν βρίσκεται η χώρα σε δημοσιονομικούς περιορισμούς), το οποίο θα έχει τις απαραίτητες γνώσεις διαχείρισης των περιστατικών που προκύπτουν στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, επιλέγει να προσθέσει άλλο ένα βάρος στους Δήμους, βάζοντας ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν με τη δημοτική αστυνομία, να ελέγχουν τους συμπολίτες τους.

Αξίζει επίσης να θυμίσουμε τις τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, η οποία εξυπηρετώντας στενά κομματικά συμφέροντα και νομίζοντας ότι κάνει αντιπολίτευση στην τότε κυβέρνηση, δεν προχώρησε στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως έπραξαν πολλοί άλλοι Δήμοι, ενώ μπορούσε και υπήρχε η συμφωνία των παρατάξεων της μειοψηφίας. Τελικά, αντιπολιτεύτηκε τους δημότες και τις δημότισσες της Ξάνθης.

Αξίζει τέλος να θυμίσουμε ότι σ’ εκείνη τη Δημοτική Αρχή συμμετείχε ο νυν Δήμαρχος αλλά και άλλοι που παρείχαν ασυζητητί τη συμφωνία τους ή τη βολική «αφωνία» τους και είναι σημερινά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέρα όμως από όλα αυτά, είναι διαχρονική η ευθύνη πολλών αιρετών των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών του Δήμου Ξάνθης, λόγω των παρεμβάσεων σε προσπάθειες πραγματικού ελέγχου, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται το ελεγκτικό έργο, της τότε Δημοτικής Αστυνομίας. Αναρωτιόμαστε και μας προβληματίζει η τωρινή εξέλιξη, καθότι θα πρόκειται για «ευκαιριακή» διαδικασία όπου οι εντεταλμένοι διοικητικοί υπάλληλοι είναι ευάλωτοι σε πιέσεις και απροστάτευτοι λόγω απειρίας,  χωρίς παράλληλα την προστασία του θεσμικού πλαισίου μιας Δημοτικής Αστυνομίας.

Ποιος είναι λοιπόν ο σχεδιασμός; Διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου θα ελέγχουν τις πλατείες και θα κόβουν πρόστιμα; Τα φαιδρά φαινόμενα, αστυνομικοί να κυνηγούν παιδιά με skate και ποδήλατα που νομιμότατα και με μάσκες αθλούνται, θα επαναληφθούν με διοικητικούς υπαλλήλους σε ρόλο δημοτικής αστυνομίας;  Τόση αριστεία στα επιτελεία;

ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ
Γιώργος Χατζηθεοδώρου
Αριάνα Παπαϊωάννου
Νίκος Ανταμπούφης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια