GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Κορωνοϊός: Στο «πορτοκαλί» από το πρωί της Πέμπτης η Ροδόπη – “Κιτρίνισε” και η Δράμα]

  Στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3) του επιδημιολογικού χάρτη ανεβαίνει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (29/10) η Ροδόπη, και στο “κίτρινο” η Δράμ...

 

Στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3) του επιδημιολογικού χάρτη ανεβαίνει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (29/10) η Ροδόπη, και στο “κίτρινο” η Δράμα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας χθες Τρίτη.

«Η πανδημία είναι σε έξαρση με βασικό της επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή», τόνισε ο ίδιος κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την νόσο Covid-19.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως πρέπει τώρα, άμεσα, να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού, ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» και στο «πορτοκαλί».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από την Πέμπτη 29/10 οι περιφέρειες Ιωαννίνων και Σερρών περνούν στο «κόκκινο» (επίπεδο 4) του επιδημιολογικού χάρτη.

Ταυτόχρονα επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη, που περνούν από το «κίτρινο» (επίπεδο 2) στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3), ενώ στο «πράσινο» (επίπεδο 1) πέφτει η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων στο νησί.

Τέλος η Δράμα ανεβαίνει επίπεδο και περνά από το “πράσινο” πλέον στο «κίτρινο», ενώ στο “κίτρινο” παραμένουν Ξάνθη, Καβάλα και Έβρο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης «οριακή» χαρακτήρισε ο κ. Χαρδαλιάς την κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 73 νέα κρούσματα στη Ροδόπη, 1.259 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα καθώς επίσης 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους.
 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια