GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Νέα δεκαετή σύμβαση υπέγραψε με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Βιστωνίδας]

Νέα δεκαετή σύμβαση με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης υπέγραψε ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Βιστωνίδας, και, μάλιστα, με μειωμένο κατά 5% μίσ...


Νέα δεκαετή σύμβαση με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης υπέγραψε ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Βιστωνίδας, και, μάλιστα, με μειωμένο κατά 5% μίσθιο. Επίσης, με τις απαιτούμενες ρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν στο χρέος που είχε διογκωθεί από την αδυναμία να πληρώσουν το μίσθιο οι αλιείς τα τελευταία χρόνια.

«Επιτέλους πήραμε μια βαθιά ανάσα. Εδώ και χρόνια παλεύουμε και για τη ρύθμιση και για την μείωση του μισθίου. Επιτέλους κάποιος έσκυψε στο πρόβλημά μας και δρομολόγησε τη λύση. Αυτό μπορούσε να το λύσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και μόνο. Οι λύσεις προέκυψαν από την σύσκεψη που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Καραγιώργη. Σύντομα θα επαναλάβουμε την σύσκεψη.» Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μισθωτών Λιμνοθαλασσών και πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας, Γιώργος Γκίλης.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως εδώ και καιρό τρέχει ένα πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ που αφορά θέματα και μόνο λιμνοθαλασσών και αξιοποίησής τους, το οποίο έχει πάρει δύο και πλέον παρατάσεις. Η τελευταία παράταση που δόθηκε τώρα -λόγω κορονοϊού- είναι μέχρι τις 31/12/2020, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Εμείς μπορούμε να συνεισφέρουμε με προτάσεις, αλλά δεν μπορούμε να υποβάλλουμε φάκελο. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Περιφέρεια. Έχουμε ξεκινήσει με τον κ. Καραγιώργη την επεξεργασία προτάσεων, για την αναβάθμιση των υποδομών της Βιστωνίδας, του εκχειλιστήρα και τον καθαρισμό της εισόδου στο σημείο Λαγός. Έχουμε προτάσεις και για συσκευαστήρια, καπνιστήρια και αλιευτικό τουρισμό. Αυτό που θέλω να πω προς την Πολιτεία είναι πως οπωσδήποτε θα πρέπει να δημιουργήσει θέση Υφυπουργού Αλιευτικής Πολιτικής, για την δρομολόγηση λύσεων και ανάπτυξης στον τομέα της Αλιείας», είπε ο κ. Γκίλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια