GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ορεστιάδα: empty chairs στην κεντρική πλατεία της πόλης

Περίπου 150 άδειες καρέκλες αράδιασαν συμβολικά στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων cafe και εστίασης της πόλη...


Περίπου 150 άδειες καρέκλες αράδιασαν συμβολικά στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων cafe και εστίασης της πόλης, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή δράση των επαγγελματιών του κλάδου, με τίτλο empty chairs.

Λόγω βροχόπτωσης, η δράση στην Ορεστιάδα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, και ήταν μικρότερης διάρκειας, ωστόσο το μήνυμα καταγράφηκε ως εικόνα από τους διοργανωτές και μεταδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συντονιστικού των σωματείων, που “ανέβασαν” βίντεο και φωτογραφίες από τις αντίστοιχες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης και cafe συναντήθηκαν στις 5:30 το απόγευμα χθες Τετάρτη στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, τοποθέτησαν στοιχισμένες τις άδειες καρέκλες των καταστημάτων τους και έμειναν στο σημείο για 30-40 λεπτά, συντασσόμενοι με τους συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα και ζητώντας “αποτελεσματικές λύσεις για την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου εστίασης και διασκέδασης”.

Όπως είχε δηλώσει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, εν όψει της διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου, Νίκος Γεωργιάδης, «με την κίνηση αυτή ο κλάδος της εστίασης και του τουρισμού στέλνει μήνυμα και κοινοποιεί τα αιτήματά του, που αφορούν στη μείωση του ΦΠΑ, στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 50% και στη χορήγηση κεφαλαίου επανεκκίνησης όλων των επιχειρήσεων και όχι άλλο ένα δάνειο». Υπογράμμισε επίσης πως “η εστίαση μαζί με τον τουρισμό είναι το 30% του ΑΕΠ της χώρας και είναι οι κλάδοι που απασχολούν 900.000 εργαζόμενους, στις περίπου 60.000 επιχειρήσεις που λειτουργούν”.

Σημειώνεται ότι η συμβολική δράση διαμαρτυρίας με τις “άδειες καρέκλες”, πραγματοποιήθηκε και σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Διδυμότειχο.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Χρυσούλα Σαμουρίδου






Δεν υπάρχουν σχόλια