GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μεταξύ των χειροτέρων νοσοκομείων της Ελλάδας, το Νοσοκομείο της Ξάνθης σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ

Κλειστά χειρουργεία, χαλασμένα μηχανήματα, εργαστήρια που υπολειτουργούν, τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και υλικών, γιατροί και νοσηλ...


Κλειστά χειρουργεία, χαλασμένα μηχανήματα, εργαστήρια που υπολειτουργούν, τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και υλικών, γιατροί και νοσηλευτές χωρίς ρεπό και άδειες που λειτουργούν στα όρια είναι μερικά από αυτά που περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια Υγεία, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η ομοσπονδία, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία για την κατάσταση σε 50 νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων είναι αυτό της Ξάνθης αλλά και της γειτονικής Αλεξανδρούπολης και του Διδυμοτείχου:

Για ατα τρία αυτά νοσοκομεία η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει…
Νοσοκομείο Ξάνθης: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργεί ο μαστογράφος (μια φορά την εβδομάδα) λόγω ελλείψεων προσωπικού. Από 75 ασθενείς που εξετάζονταν μειώθηκαν σε 15 προς όφελος των ιδιωτών. Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Ακάλυπτες οργανικές θέσεις ιατρών, 60% στην Παθολογική, 40% στην Ορθοπεδική. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης: Οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδειες του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Ο ασυντήρητος ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή των ασθενών. Ασφυξία από την έλλειψη υλικών και φαρμάκων.

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Τρομακτική έλλειψη προσωπικού. 6.000 οφειλόμενα ρεπό με αυξημένη, λόγω της κόπωσης, την πιθανότητα λάθους. Τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Ελλείψεις σε κρεβάτια, φορεία, καθετήρες, αντιδραστήρια. Τα εναπομείνοντα είναι χειρίστης ποιότητας, με προδιαγραφές περασμένου αιώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια