GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καταγγελία! Δεν χορηγεί άδεια ειδικού σκοπού σε διαζευγμένες μητέρες η διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της Ξάνθης μιας και η νέα Διοικήτρια δεν χορηγεί την άδεια ειδικού σκοπού σύμφωνα με την ΠΝΠ...

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της Ξάνθης μιας και η νέα Διοικήτρια δεν χορηγεί την άδεια ειδικού σκοπού σύμφωνα με την ΠΝΠ 55 σε διαζευγμένες μητέρες που έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των τέκνων τους ισχυριζόμενη ότι δεν ανήκουν στις μονογονεϊκές οικογένειες που αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας.

Από την άλλη μεριά συνδικαλιστές του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης διαμαρτύρονται και ισχυρίζονται ότι έκτος από την μη αιτιολογημένη απόφαση της δημιουργούνται και κοινωνικά προβλήματα μιας και η διοικήτρια αυθαιρέτως και αυτοβούλως, δε χορηγεί την άδεια σε διαζευγμένες μητέρες που έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των τέκτων τους σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 5 της ΠΝΠ 55 / 11-3-2020. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (205/2019) οι διαζευγμένοι που ασκούν την επιμέλεια του ανήλικου τέκνου τους με δικαστικές αποφάσεις ανήκουν στις Μονογονεϊκές οικογένειες.

Την διοικήτρια καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και μέλος της ΔΑΚΕ Χαράλαμπος Ευστρατίου ισχυριζόμενος ότι η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων. Γνωρίζουμε ότι έχουν σταλεί νέες αιτήσεις προς την διοικήτρια από τις θιγόμενες νοσηλεύτριες και διαζευγμένες μητέρες στα οποία η διοικήτρια καθυστερεί να απαντήσει με απώτερο σκοπό να παρέλθει το χρονικό διάστημα στο οποίο είναι χρήσιμο να ληφθούν οι συγκεκριμένες άδειες για να εξυπηρετήσουν το συγκεκριμένου σκοπό.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης είπε «Θεωρούμε ότι η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Ξάνθης, είναι αντίθετη με τη βούληση και την άποψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης η οποία με γρήγορα αντανακλαστικά φρόντισε άμεσα να δώσει λύση για τις διαζευγμένες μητέρες που έχουν την επιμέλεια των τέκνων τους. Έτσι ενώ η ΠΝΠ 55 μιλάει για χορήγηση σε όσες μητέρες είναι διαζευγμένες και έχουν την δικαστική επιμέλεια και το Υπουργείο Εργασίας και η Γενική Γραμματεία ισότητας αναγνωρίζει ως Μονογονεϊκές Οικογένειες τις Διαζευγμένες μητέρες η Διοικήτρια δεν το αποδέχεται και φυσικά στις απορριπτικές απαντήσεις δεν αιτιολογεί την απόφαση απόρριψης και τις συνθήκες ανάγκης. Άλλωστε για τις συγκεκριμένες έκτακτες ανάγκες ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση μερίμνησε να δώσει λύση στο θέμα με την ΠΝΠ 55 με σκοπό να προλάβει τις κανονικές συνέπειες αυτής της κρίσης.

Με την απόφαση αυτή η διοικήτρια προκάλεσε κοινωνικό πρόβλημα στην Ξάνθης μιας και όλες αυτές οι μητέρες αναγκάστηκαν να αφήσουν κάποιες ώρες μόνα τους στο σπίτι τα ανήλικα παιδιά αλλά και να εξουθενωθούν οικονομικά αφού είναι εργαζόμενες σε φορέα υγείας και ανήκουν σε ομάδα υψηλού κίνδυνου, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να βρουν τρίτα πρόσωπα, ώστε να προσέξουν τα παιδιά τους χωρίς αυξημένο αντίτιμο. Αυτό, φυσικά, οδηγεί τόσο στην οικονομική όσο και στην ηθική εξουθένωση των συναδέρφων.

Έτσι μέσα από αυτήν την άνιση μεταχείριση οι συνάδελφοι, οδηγούνται σε απελπιστικές καταστάσεις, μην έχοντας που να εμπιστευτούν τα παιδιά τους. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Πολιτεία διαμέσου των θεσμών της και κρατικών λειτουργών της διευκολύνει το έργο των καθημερινών ηρώων και ηρωίδων, στα χέρια των οποίων βρίσκεται η ζωή και η υγεία τόσο η δική μας όσο και των παιδιών τους και ειλικρινά απορούμε γιατί αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από τη διοικήτρια του Γ.Ν. Ξάνθης.

Τελειώνοντας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα από τον Πρωθυπουργό πριν φτάσει στις δικαστικές αίθουσες αφού όπως μας είπε ήδη έχει στείλει επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει θεσπίσει τις ανάλογες διατάξεις με σκοπό να εξασφαλίσει την φροντίδα των ανηλίκων τέκνων που ζουν με έναν τουλάχιστον γονέα σύμφωνα πάντα με την ΠΝΠ 55.


Δεν υπάρχουν σχόλια