GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό (υπ’ όψιν του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Στέλιου Πέτσα) και τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης ...


Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό (υπ’ όψιν του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Στέλιου Πέτσα) και τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την επιβίωση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Η ερώτηση εστιάζει στην πρόθεση την κυβέρνηση να προχωρήσει στην καταβολή των μηνιαίων υποχρεώσεων προς την Digea έως το τέλος του έτους 2020, ώστε να εξασφαλιστεί η επιβίωση των περιφερειακών καναλιών.

ΠΡΟΣ : Τον κο Πρωθυπουργό , υπόψιν του κου Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κύριο Πέτσα,
Τον κο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης,
Τον κο Υπουργό Οικονομικών.

ΘΕΜΑ: «ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ».

Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριοι Υπουργοί,
Μετά την έκδοση του άρθρου 68 της με αριθμ. 75/30-3-2020 Π.Ν.Π , με την οποία αναστέλλονται οι πληρωμές προς το Ελληνικό δημόσιο των ετήσιων τελών, για τις άδειες των Πανελλήνιας εμβέλειας καναλιών, διαπιστώθηκε ότι δεν λήφθηκε καμία μέριμνα για την επιβίωση των Περιφερειακών καναλιών.

Στο σημείο αυτό δέον όπως σημειωθεί πως τα περιφερειακά κανάλια- περί τα 110 πανελλαδικά- απασχολούν σημαντικό αριθμό εργαζομένων κι άρα συντηρούν πολλές οικογένειες.

Παράλληλα, ο όγκος των διαφημίσεων – βασικής πηγής χρηματοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών- έχει περιοριστεί ουσιωδώς. Αυτό δε καθώς οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί σαν διαφημιστική αγορά έχουν μόνο τις επιχειρήσεις που βρίσκονται κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα (Νομό) όπου έχουν την έδρα τους, οι περισσότερες από τις οποίες σήμερα δεν λειτουργούν λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Περαιτέρω, ο ψηφιακός πάροχος Digea απαιτεί κάθε μήνα ένα τεράστιο ποσό από τους Περιφερειακούς Σταθμούς- ένα μικρό μέρος είναι και το ενοίκιο των συχνοτήτων που καταβάλλει προς το κράτος. Να τονιστεί πως πρόκειται για μια μονοπωλιακή επιλογή που οι περιφερειακοί σταθμοί είχαν το 2014, καθώς τότε, δεν είχε δοθεί κάποια εναλλακτική επιλογή, για να εκπέμπεται το πρόγραμμα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
Προτίθεσθε να αναστείλετε την καταβολή των μηνιαίων υποχρεώσεων προς το Digea μέχρι το τέλος του έτους 2020, προκειμένου να εξασφαλισθεί η επιβίωση και των περιφερειακών καναλιών;

O Eρωτών Βουλευτής
Κυριάκος Βελόπουλος

Επισυνάπτω σχετική επιστολή Ευθύμιου Κάππου, Διευθύνοντος Συμβούλου SUPER TV Θεσσαλονίκης/ Μέλους ΔΣ τηλεόρασης Ελληνικής Περιφέρειας

Προς:
Ιδιοκτήτες Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών

Κοινοποίηση:
  • – Πρωθυπουργό
  • – Αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων
  • – Βουλευτές
  • – Περιφερειάρχες
  • – Δημάρχους

Δεν υπάρχουν σχόλια