GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πόσο έπεσε η τιμή των καυσίμων την περίοδο της καραντίνας;

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλο τον κόσμο – το λεγόμενο lockdown- λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, που σήμανε σημαντική μείωση...



Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλο τον κόσμο – το λεγόμενο lockdown- λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, που σήμανε σημαντική μείωση της ζήτησης στην αγορά καυσίμου ήταν η βασική αιτία της τεράστιας πτώσης στην τιμή του πετρελαίου που καταγράφηκε στις 20/04.
«Άνευ προηγουμένου σφυροκόπημα δέχθηκε στις 20/04 το αμερικανικό αργό, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ φουσκώνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα την ώρα που η οικονομία βυθίζεται σε επώδυνη ύφεση και η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 20ης Απριλίου, οι παραγωγοί έφτασαν να πληρώνουν περισσότερα από 40 δολάρια στους αγοραστές για να ξεφορτωθούν το πετρέλαιό τους, το οποίο δυσκολεύονται πια να αποθηκεύσουν. Όταν σταμάτησαν οι συναλλαγές, το αργό έκλεισε στα -37,63 δολάρια το βαρέλι, έχοντας καταγράψει πτώση 305%, ή 55,90 δολαρίων το βαρέλι σε σχέση με την Παρασκευή, όταν η τιμή του αργού κινούνταν στα 18 δολάρια το βαρέλι» μετέδιδαν οι οικονομικές εφημερίδες, ωστόσο η κατάσταση αυτή (που ανέκαμψε σε 24 ώρες) δεν αναμένεται να σημάνει τρομερή πτώση στις τιμές των καυσίμων ανά τον κόσμο, αναφέρουν οι αναλυτές.

Η όποια επιρροή στο ρεζερβουάρ θα φανεί τις επόμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ωστόσο ήδη την περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται σε καραντίνα, οι τιμές των καυσίμων έχουν καταγράψει μία αξιοσημείωτη πτώση.

Πιο συγκεκριμένα: Στις 23 Μαρτίου, οπόταν και άρχισε η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας οι τιμές των καυσίμων στον Έβρο ήταν οι εξής: Αμόλυβδη 1,456 €/λίτρο, Αμόλυβδη 100 οκτανίων 1,777 €/λίτρο, πετρέλαιο κίνησης 1,214 €/λίτρο, πετρέλαιο θέρμανσης κατ’ οίκον 0,887 €/λίτρο

Η τελευταία ενημέρωση από το Παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων, δίνει την εικόνα της 20ης Απριλίου ως εξής: Αμόλυβδη 1,350 €/λίτρο, Αμόλυβδη 100 οκτανίων 1,1,709 €/λίτρο, πετρέλαιο κίνησης 1,149 €/λίτρο, πετρέλαιο θέρμανσης κατ’ οίκον 0,795 €/λίτρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια