GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τρία tips για να σταματήσετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας όλη την ώρα

Μία από τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν αυτές τις ημέρες οι ειδικοί για την προστασία μας από τον κορονοϊό, είναι και η αποφυγή να ...


Μία από τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν αυτές τις ημέρες οι ειδικοί για την προστασία μας από τον κορονοϊό, είναι και η αποφυγή να αγγίζουμε το πρόσωπό μας, αφού έτσι μεταφέρουμε τα μικρόβια. Βέβαια, πρόκειται για μία ασυναίσθητη συνήθεια που έχουν σχεδόν όλοι. Και για του λόγου το αληθές, υπολογίζεται πως κατά μέσο όρο αγγίζουμε το πρόσωπό μας τουλάχιστον 25 φορές την ώρα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips που μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να αποφύγουμε να αγγίζουμε με τόση συχνότητα τα μάτια, τη μύτη, το στόμα ή τα αυτιά.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

Επιλέξτε μια «ανταγωνιστική» συνήθεια
Ο Gail Saltz, M.D., καθηγητής Ψυχιατρικής στις ΗΠΑ, εξηγεί ότι οι ψυχίατροι συχνά βοηθούν τους ασθενείς να επικεντρωθούν σε αποδεκτές αντίθετες συμπεριφορές όταν πρέπει να σταματήσουν μια κακή συνήθεια. Και αυτό μπορεί να ισχύσει και σε αυτή την περίπτωση.

Εάν αγγίζετε το πρόσωπό σας ασυνείδητα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας (ή την ώρα), σκεφτείτε ένα άλλο μέρος του σώματός σας που μπορείτε να αγγίζετε, χωρίς να αυξήσετε τον κίνδυνο έκθεσης σε βακτήρια. «Όταν αισθάνεστε την επιθυμία να αγγίξετε το πρόσωπό σας, αγγίξτε τον βραχίονα σας αντί για το χέρι σας», τονίζει ο Gail Saltz.

Μην αγνοείτε την επιθυμία
Αρκετοί προσπαθούν να σταματήσουν αυτή τη συνήθεια, επαναλαμβάνοντας το «δεν αγγίζω το πρόσωπό μου». Αλλά αυτός, όπως τονίζει ο δρ. Gail Saltz δεν βοηθάει και τόσο την κατάσταση.

Στην πραγματικότητα, όπως εξηγεί, μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Ακούτε την επιθυμία σας και προσπαθείτε να εφαρμόσετε την «αντίστροφη συμπεριφορά», ενώ συνειδητά προσπαθήστε να ελαττώσετε τις φορές που αγγίζετε το πρόσωπό σας.

Κρατήστε απασχολημένα τα χέρια σας
Επίσης, ελέγξτε πότε ακουμπάτε με τα χέρια σας το πρόσωπο. Όταν θέλετε να σκεφτείτε κάτι; Όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, όταν βλέπετε τηλεόραση; Αφού δείτε πότε το κάνετε, φροντίστε τότε να απασχολείτε τα χέρια σας με κάτι άλλο. Για παράδειγμα, μπορείτε να βλέπετε τηλεόραση κρατώντας ένα αγχολυτικό μπαλάκι ή κάποιο άλλο αντικείμενο. Αν μιλάτε στο τηλέφωνο, μπορείτε να έχετε δίπλα σας ένα χαρτί και στυλό και να κάνετε διάφορα σκίτσα ή να γράφετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια