GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρθηκε από τη Σαμοθράκη στο ΠΓΝΑ – αναμένονται τα αποτελέσματα

Ύποπτο περιστατικό με Covid-19 μεταφέρθηκε εχθές (17/03) από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομεί...


Ύποπτο περιστατικό με Covid-19 μεταφέρθηκε εχθές (17/03) από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, με τον υπεύθυνο Λοιμωξιολόγο να κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις για να φανεί αν όντως είναι θετικό, σύμφωνα με πηγές. Το ύποπτο κρούσμα σημειώθηκε προχθές (16/03) και φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, το οποίο ΔΕ διαθέτει τις κατάλληλες υγειονομικές υποδοχές για να δεχτεί τέτοιου είδους περιστατικά, καθώς υπάρχουν μόνο 2 κρεβάτια για τη νοσηλεία τα οποία ήδη δυσκολεύουν να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους της νήσου.

Το περιστατικό αφορά άντρα από την Πολωνία, ο οποίος βρέθηκε για αγνώστους λόγους στο νησί πριν από κάποιες ημέρες. Ο ίδιος έμεινε για 3 ημέρες σε μια σκηνή στα βουνά πριν χαλάσει ο καιρός και κρυολογήσει, εμφανίζοντας βήχα και αποφασίζοντας να έρθει ο ίδιος στο τμήμα. Κατόπιν απομόνωσης και εξέτασης από απόσταση, ο άντρας είχε βήχα αλλά ΔΕΝ είχε πυρετό ή δύσπνοια: σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ, ένα τέτοιο ήπιο περιστατικό πρέπει να μείνει στο σπίτι. Ωστόσο, το ζήτημα ανέκυψε επειδή ο άντρας δεν είχε μέρος για να μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ όπως προαναφέρθηκε, το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης δε διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενήσει τέτοια περιστατικά για τέτοιο χρονικό διάστημα.

Τελικά, προχθές (16/03), και σύμφωνα με οδηγία της υποδιοικήτριας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, Ειρήνης Χατζοπούλου, ο άντρας έπρεπε μείνει στο Κέντρο Υγείας πριν μεταφερθεί στο ΠΓΝΑ για εξέταση. Έτσι, μια εκ των ιατρών που εφημέρευαν στο νησί έβαλε την στολή και τον εξέτασε: ο ασθενής δεν είχε ακροαστικά αλλά η μοναδική στολή που διέθετε το ΚΥ χαραμίστηκε. Στη συνέχεια, ο ασθενής μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο container, όπου και παρέμενε καθώς υπήρχε απαγορευτικό και δε μπορούσε να σταλεί στο ΠΓΝΑ. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι με αυτό τον τρόπο «κάηκε» και το ασθενοφόρο και το container, καθώς δεν υπάρχουν τα κατάλληλα αποθέματα για την απολύμανσή τους.

Χθες, ο άντρας μεταφέρθηκε στο πλοίο, και με το δρομολόγιο των 18:00 κατέφθασε στην Αλεξανδρούπολη και στο ΠΓΝΑ, όπου και παραδόθηκε και νοσηλεύεται σήμερα. Κατόπιν του γεγονότος, ο δήμαρχος της Σαμοθράκης, Νίκος Γαλατούμος, όπως δήλωσε στον status radio 94.2, ζήτησε να μπει σε καραντίνα το νησί.

Στα θετικά, η κ. Χατζοπούλου υποσχέθηκε στο ΚΥ Σαμοθράκης ότι θα στείλει 2 επιπλέον στολές σήμερα, οι οποίες θα σταλούν από τον διοικητή του ΠΓΝΑ, Ευάγγελο Ρούφο.


Δεν υπάρχουν σχόλια